Skoro jasno
20°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
FOTO: Svet privítal rok 2019. Námestia boli plné ľudí, obloha žiarila farbami
Zdielať na

FOTO: Svet privítal rok 2019. Námestia boli plné ľudí, obloha žiarila farbami

SVET / Prví privítali nový rok obyvatelia ostrova Samoa. Prechod do roku 2019 skončí v utorok o 13:00 hodine nášho času na Bakerovom ostrove a na Howlandovom ostrove. Ako každý rok, aj tento boli ohňostroje veľkolepé. Pozrite si fotografie a videá z celého sveta.

Ako prví zo zhruba 7,5 miliardy obyvateľov Zeme začali príchod roka 2019 oslavovať obyvatelia ostrovných štátov Samoa a Kiribati v Tichom oceáne. Polnoc tam odbila o 11:00 nášho času. O hodinu neskôr vstúpili do nového roka tiež Novozélanďania. Mohutným ohňostrojom už nový rok privítalo tiež napríklad austrálske Sydney.

Ohromujúci dvanásťminútový ohňostroj s 8,5 tonami pyrotechniky potom vo svojom prístave pripravilo austrálske Sydney. Pred kulisou miestnej opery a Prístavného mosta ho údajne prišlo pozorovať 1,5 milióna ľudí. Organizátori hovoria o najgigantickejších oslavách Nového roka s nákladmi vyššími v prepočte takmer 4 milióny eur.

Pozrite si ruský ohňostroj. V Moskve ohňostroje rozžiaria oblohu o 22:00 hodine.

O 16:00 nášho času sa s rokom 2018 rozlúčili Juhokórejčania či Japonci. O 17:00 hodine nášho času vymenili kalendáre v Číne, o 19:30 v Indii. Na Taiwane využili organizátori osláv k odpáleniu veľkolepého ohňostroja 504 metrov vysoký mrakodrap Taipei 101 v Tchaj-peji. 

Ohňostroj v Brazílii bol plný farieb.

Na východnom pobreží USA vyleteli zátky z fliaš šumivých vín až v utorok o 6:00 hodine nášho času. V utorok napoludnie oslavujú napríklad obyvatelia hlavného mesta Americkej Samoy Pago Pago. Prechod do roku 2019 skončí v utorok o 13:00 hodine nášho času na Bakerovom ostrove a Howlandovom ostrove, čo sú neobývané atoly pod ochranou USA uprostred Tichého oceánu.

Ohňostroje z Európy 

Francúzsko - Paríž

​Grécko 

​Veľká Británia 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy