Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V kradnutom aute, bez vodičáku a pod vplyvom drog. Policajti naháňali cestného piráta
Zdielať na

V kradnutom aute, bez vodičáku a pod vplyvom drog. Policajti naháňali cestného piráta

PRAHA / Ani v českej metropole nebol počas Vianoc pokoj. Pražskí policajti prenasledovali vodiča v kradnutom aute, bez vodičáku a pod vplyvom drog. Po nehode, ktorú spôsobil sa pustil na útek. Vzdal sa až potom, keď policajti použili varovné výstrely do vzduchu.

Policajti bežnou kontrolou v evidencii ukradnutých aut zistili, že okolo nich prešla odcudzená Fábia a následne sa ju rozhodli zastaviť. Neďaleko bolo hneď niekoľko hliadok, ktoré po pokynoch z vysielačky prenasledujú vodiča, ktorý odmieta zastaviť. Šialená jazda cestného piráta začala na parkovisku, kde prerazí štyri závory. Stúpi na plyn a uteká. "Vodič pred policajtmi utekal hlava-nehlava. Nerešpektoval pravidlá dopravnej premávky," uviedol Tomáš Hulan, hovorca pražskej polície. Červená na križovatkách pre neho nebola žiadny problém. Tie prechádzal aj rýchlosťou 100 kilometrov za hodinu a ohrozuje ostatných vodičov. 

​Na poslednú chvíľu sa vodič vyhol aj čelnej zrážke s policajným autom. Cestný pirát nakoniec naráža aj do iného auta, ale ani to ho neprinúti sa vzdať. "Pred policajtmi začal utekať po svojich a 29-ročného muža zastavili až varovné výstrely," opísal situáciu Tomáš Hulan.

Ďalším vyšetrovaním policajti zistili, že vodič ukradnutého auta nemal nikdy vodičský preukaz a za volant si sadol pod vplyvom drog. "Následne vykonaný test na prítomnosť návykových látok, preukázal prítomnosť amfetamínu a metamfetamínu, s najväčšou pravdepodobnosťou pervitínu," objasnil hovorca pražskej polície. Za krádež a jazdu pod vplyvom môže mladík skončiť až na 5 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy