Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Úrady banského mesta túžili po bielom snehu. Jednoduchým spôsobom ho prefarbili
Zdielať na

Úrady banského mesta túžili po bielom snehu. Jednoduchým spôsobom ho prefarbili

Zdroj: Twitter

MYSKI / Miestne úrady sibírskeho banského mesta mesta Myski sa rozhodli natrieť sneh na bielo. Chceli si tak ponechať sneh naozaj biely a nie špinavý od uhoľného prachu. Primátor mesta sa za toto konanie nakoniec ospravedlnil.

Miestni činitelia sa rozhodli premaľovať sneh na bielo. Ich údajným dôvodom je, že chceli zakryť uhoľný prach a ostatné stopy znečistenia životného prostredia.  Primátor sibírskeho banského mesta Myski sa v stredu za toto konanie ospravedlnil. V okolí tohto banského mesta sa zrejme nedá nájsť biely sneh, preto sa miestne úrady rozhodli použiť takúto modernú technológiu, informoval o tom web časopisu Newsweek s odvolaním sa na správy z oblastného spravodajského kanálu NK-TV.

Primátor Dmitrij Ivanov však povedal, že osoby zodpovedné za náter dostali oficiálne pokarhanie. Ivanov podľa jeho slov nariadil odstránenie náteru. "Ospravedlňujem sa obyvateľom, že im tento incident pokazil novoročnú náladu," povedal.

Na videu je žena, ktorá má po dotyku so snehom prsty pokryté bielou farbou. Podľa jej slov bol sneh nahrnutý na jednej kope v centre mesta s cieľom vytvoriť malý kopec, na ktorom sa môžu deti sánkovať.

 Pozrite si reportáž o tom, čo robiť v prípade, že chodníky v Bratislave nie sú odhrnuté:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy