Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Šofér vyhodil z idúceho auta psov. Pomohol im kamionista
Zdielať na

Šofér vyhodil z idúceho auta psov. Pomohol im kamionista

Zdroj: YouTube/KLM

NEW YORK / Skutok, nad ktorým zostáva rozum stáť. Aj tak by sa dal nazvať incident, ktorý sa odohral minulý týždeň neďaleko amerického Binghamtonu v štáte New York. Dvoch psov tam niekto za jazdy vyhodil z okna idúceho auta. Zvieratá zachránil vodič kamiónu, ktorý neváhal zastaviť a zraneným tvorom pomohol. Po páchateľoch pátra polícia.

Ako uviedol vodič kamiónu, zvieratá boli vyhodené z pravého zadného okna starej dodávky značky Dodge. Jeden zo psov bol viditeľne viac zranený, druhý mal len niekoľko odrenín.

Vodič vzal oba bígle za krajnicu, zraneného psa zabalil svetrom a druhému dal sušienky. Na miesto dorazili aj policajti a spoločne s vodičom psa udržiavali v teple. Psy si potom prevzala záchranná stanica Broome County Humane Society.

"Tie zvieratá toho evidentne zažili veľa," potvrdila vedúca stanice Amberly Ondria. Bígle boli pomenované Trooper (podľa policajta) a Adam (podľa vodiča kamiónu).

Trooper utrpel vážne poranenia nôh, pričom jedna predná končatina mu musela byť amputovaná. Ďalej mal zlomené rebrá, ktoré ohrozovali pľúca. Adam vyviazol s ľahšími poraneniami. "Trooper ma pred sebou dlhú rekonvalescenciu. Bude potrebovať našu pomoc a možno ho budeme musieť vybaviť špeciálnym postrojom," dodala Ondria.

Podobná situácia sa stala aj na Slovensku. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy