Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cestný pirát pod vplyvom drog. Nezastavili ho ani výstrely
Zdielať na

Cestný pirát pod vplyvom drog. Nezastavili ho ani výstrely

PRAHA / Pirát ciest pod vplyvom drog sa rútil v protismere a nezastavili ho ani varovné výstrely či zastavovací pás. Policajti ho zadržali až po takmer 20 kilometrovej naháňačke. Za obeť mu padlo policajné auto.

Ukradnuté auto si policajti všimli v nedeľu okolo pol jedenástej večer v centre Prahy a rozhodli sa ho zastaviť. Vodič šliapol na plyn a nezaujímali ho ani policajné majáky a ani sirény. Prechádza cez jednosmerné cesty a vytláča ostatné autá. V 100 kilometrovej rýchlosti ignoroval aj červenú na semafóroch. 

​Vodiča prenasleduje niekoľko hliadok a vrážal do policajtov. "Celá naháňačka trvala niekoľko desiatok minút a vodič prešiel viac než 20 kilometrov po Prahe veľmi vysokou rýchlosťou. V jednej chvíli išiel dokonca rýchlosťou 200 kilometrov za hodinu," uviedol Jan Daněk, hovorca pražskej polície. Nezastavili ho ani výstrely do vzduchu, ani dvakrát položené zastavovacie pásy, tie ho len spomalili, keď si prepichol pneumatiku. Nakoniec mu policajti do cesty postavili služobné auto. Vodič ale aj tak nemienil zastať a do blokujúceho auta narážal, aby si prerazil cestu. Jeho automobil to ale už nezvládol. 

"Po zadržaní museli muži proti 41-ročnému mužovi použiť donucovacie prostriedky, pretože sa bránil a bol agresívny. Následne u muža vykonali trest na drogy s pozitívnym výsledkom, konkrétne na amfetamín, čo je pervitín. Zároveň sa muž priznal k tomu, že pred jazdou si túto drogu aplikoval," povedal Jan Daněk. Ukázalo sa, že nebol iba nadrogovaný, ale šoféroval aj napriek zákazu. Pohľad s niekoľkými desiatkami trestných činov policajtov udivil. "Od roku 1997 bol totiž 20-krát trestne stíhaný a odsúdený a päťkrát strávil niekoľko rokov vo väzení," dodal hovorca pražskej polície. 

Muž skončil v putách na policajnej stanici. Hrozí mu až šesťročný trest väzenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy