Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pozeral so do telefónu a skončil v kanáli
Zdielať na

Pozeral so do telefónu a skončil v kanáli

Zdroj: Shutterstock

WEST BRIDGFORD / O tom, že mobilné telefóny znižujú našu pozornosť, netreba dlho diskutovať. Tento nešvár sa vypomstil istému mužovi z anglického West Bridgford, ktorý kvôli prílišnému sústredeniu sa na displej spadol do kanála, pretože si nevšimol, kde končí chodník. Na pomoc mu museli pribehnúť dvaja ľudia, ktorí ho vytiahli, napísal server Daily Mail.

Nešťastníkov pád sa podarilo natočiť Annmarie Gardener, ktorá v tej chvíli zrovna pozerala z okna. Chcela by, aby sa video stalo určitou výstrahou pre chodcov, ktorí nedávajú pozor, kam vlastne idú a namiesto toho zízajú do telefónu. "Väčšinou to problém nebýva, ľudia si všimnú, že sa jedná o kanál. Lenže tentoraz bolo na hladine opadané lístie a kanál sa náhle stal chodníkom, "okomentovala nehodu Gardener.

https://twitter.com/TrendingLive/status/1070712218730332161

"Bol na telefóne. Mám pocit, že to nie je prvýkrát, čo tam niekto spadol, pretože keď hladinu pokrývajú listy, môže to byť nebezpečné. Úprimne mi to robí starosti, pretože ten kanál je aj hlboký," dodala.

Správa mestských riek a kanálov obyvateľov mesta požiadala, aby boli obzvlášť v predvianočnom čase viac obozretní. "Sme radi, že tento konkrétny incident dopadol dobre. Ale nemuselo to tak byť. Apelujeme na občanov, aby boli pri chôdzi mestom a pozdĺž kanálov viac opatrní," uviedol hovorca spoločnosti. "Chodníky môžu byť v zime namrznuté alebo vlhké a riziko pádu do ľadovej vody sa zvyšuje," dodal.

Na nebezpečenstvo upozornil tiež Di Steer, šéf britskej spoločnosti Royal Life Saving Society, ktorá vzdeláva ohľadom nebezpečenstvo vody a možných rizík s ňou spojených, vrátane utopenia. "Každý rok ľudia tragicky umierajú, pretože spadnú opití do vody. Alkohol veľmi znižuje vašu schopnosť vyviaznuť z takej situácie živí, "upozornil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy