Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Divá sviňa medzi ľuďmi
Zdielať na

Divá sviňa medzi ľuďmi

ČESKÉ BUDĚJOVICE / Diviak v centre stotisícovej metropoly. Takýto pohľad sa naskytol obyvateľom Českých Budějovíc. Zviera za sebou zanechalo poriadnu paseku. Mestským policajtom sa ho nepodarilo chytiť a tak diviaka s vypätím všetkých síl zahnali do lesa.

Tak toto sa len tak nevidí. Niekoľko sto kilogramov vážiaci kolos sa preháňal ulicami krajského mesta. Divá sviňa bola viditeľne zmätená, stratená. Navyše mala v pätách mestskú políciu. 

"Samozrejme, keď sa diviak dostane do centra mesta, je to isté bezpečnostné riziko. Policajti sa snažili diviaka odchytiť, no nepodarilo sa im to," hovorí David Styfal, hovorca mestskej polície v Českých Budějoviciach. 

Najviac škody napáchal diviak v Panskej ulici, kde vbehol do predajne a zdemoloval všetko, čo mu prišlo do cesty, vrátane sklenených dverí a vystavených výrobkov. Obchod je teraz zatvorený. Keď sa diviak dostal von, zranil šokovanú chodkyňu. 

"Žena utrpela ľahké zranenie, ktoré si vyyžiadalo lekárske ošetrenie," povedal David Styfal.

Niekoľkohodinový výlet, počas ktorého diviak prešiel v meste približne 5 kilometrov, sa nakoniec pre lesného tvora skončil dobre. Podľa odborníkov bolo zviera iba zmätené a tak nie je dôvod na jeho utratenie.

Obyvatelia mesta mali šťastie. Stret s diviakom môže byť pre človeka nebezpečný:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy