Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž, ktorý v Charlottesville zabíjal s autom, je vinný z vraždy
Zdielať na

Muž, ktorý v Charlottesville zabíjal s autom, je vinný z vraždy

CHARLOTTESVILLE / 21-ročný "biely nacionalista" Alex Fields Jr., ktorý nasmeroval svoje auto na dav protestujúcich ľudí a zabil tak 32-ročnú Heather Heyer, bol uznaný vinným z vraždy.

Alex Fields vrazil do davu ľudí protestujúcich proti nacionalizmu a rasizmu v Charlottesville vo Virginii v Auguste 2017.

Na následky jeho útoku autom prišla o život 32-ročná Heather Heyer, jedna z osôb, ktoré zrazil.

Fieldsovi právnici trvali na tom, že konal v strachu o svoju bezpečnosť. Hrozí mu 20 rokov až doživotie. Rozsudok bude vynesený neskôr.

Podľa portálu BBC porota na mestskom súde v Charlottesville rozhodovala menej ako deň. Uznala ho vinným vo všetkých bodoch obžaloby, vrátane vraždy

Fields, pochádzajúci zo štátu Ohio, je tiež obvinený z 30. federálnych zločinov s spojitosti s nenávistnými prejavmi, čo popiera. Pochod nacionalistov v Charlottesville bol jednou z najväčších verejných akcií krajnej pravice v USA za ostatné desaťročia. Na akciu prišli aj stovky neonacistov, či členov Ku Klux Klanu. 

Pochod s názvom "Zjednotenie pravice" bol zorganizovaný ako protest proti snahám odstrániť sochu generála Roberta E. Leeho, ktorý bojoval v americkej občianskej vojne na strane Konfederácie, teda otrokárov. Počas stretov demonštrujúcich a ich odporcov boli zranené desiatky osôb.

Pozrite si miesto zábery z miesta tragédie v Charlottesville:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy