Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Malý chlapec odšoféroval auto potom, ako jeho mama stratila vedomie počas jazdy
Zdielať na

Malý chlapec odšoféroval auto potom, ako jeho mama stratila vedomie počas jazdy

Archívna reportáž

COLCHESTER / Len 8-ročný chlapec sa chopil volantu idúceho auta, keď jeho mama dostala záchvat a stratila vedomie. Pri rýchlosti takmer 100 kilometrov za hodinu nasmeroval auto do bezpečia a obom im tak zachránil život.

Ako uviedol portál BBC, chlapca viezla jeho mama domov zo školy, keď dostala záchvat na diaľnici A120 neďaleko Colchesteru v Essexe.

Keď vozidlo Ford Ka nabehlo na oddeľovací trávnatý priestor medzi pruhmi diaľnice, malý Ben si uvedomil nebezpečenstvo, zapol varovný signál, chytil volant a naviedol auto na zvodidla. Jeho mama, 27-ročná Lauren Smith, neskôr vyhlásila, že "je naňho hrdá."

"Keď som dostala záchvat, začala som trhavo krútiť volantom a auto sa pohlo zo stredného pruhu do oddeľovacieho," opisovala nebezpečnú situáciu Lauren. "Ben si uvedomil, že musí niečo spraviť. Zapol výstražné svetlá, chytil volant a nasmeroval auto na zvodidlá, až kým sme nezastavili.

Lauren Smith vraví, že Ben si plne neuvedomoval vážnosť svojho konania. 

"Uvedomil si, že sa mi niečo stalo, no neuvedomoval si, že urobil úžasnú vec. Povedal len, že urobil to, čo musel, inak by sme zomreli."

Keď vozidlo zastalo, Ben použil mamin telefón a zavolal záchranku. Medzitým sa pri nich pristavili aj vodiči, ktorí boli svedkami udalosti. 

Lauren Smith sa prebrala približne o desať minút. Nikdy predtým vraj nemala žiaden záchvat. O tom, čo sa vlastne udialo, jej porozprával jej syn Ben, záchranári a jeden z vodičov, ktorý bol svedkom mimoriadne nebezpečnej situácie, ktorá ale našťastie skončila bez zranení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy