Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ľudový liečiteľ mal osobitne vyliečiť matku s dcérou. Jeho metóda ich však poznačila
Zdielať na

Ľudový liečiteľ mal osobitne vyliečiť matku s dcérou. Jeho metóda ich však poznačila

KRAKOW / Ľudový liečiteľ počas svojej pomoci sexuálne zneužíval matku i jej dcéru. Tie si pritom navzájom o tom vyše roka nepovedali. Liečiteľa sa rozhodli vyhľadať práve preto, že obe trpeli depresiami.

Muž mal svoju ordináciu priamo v centre Krakowa. Obe ženy však od neho dostávali až príliš zvláštnu liečbu – v podobe sexu s liečiteľom. "Tohto muža navštevovali ženy viac ako rok. Najprv išlo iba o dotyky ale následne to prerástlo do sexuálneho kontaktu," vyjadrila sa vyšetrovateľka prípadu Anna Zbroja. Nakoniec sa matka s dcérou navzájom zdôverili. Keď si porovnali svoje zážitky, rozhodli sa ísť na políciu. "Nevykonával so ženami liečebné činnosti ale telesné obcovanie," poznamenal prokurátor Janusz Hnatko. 

"Nie je vylúčené, že takto poškodených žien mohlo byť viac. V rámci celého Poľska nás už kontaktovalo niekoľko ďalších," povedala policajná hovorkyňa Katarzyna Cislo. V Poľsku je pritom činnosť ľudových liečiteľov pomerne rozšírená. Kvôli dlhým čakacím termínom u doktorov ich obyvatelia vyhľadávajú ako alternatívu. Sexuálneho liečiteľa policajti vzali do väzby.

Nejde pritom o prvý takýto prípad. Pred niekoľkými rokmi dokonca na následky liečby ľudovým liečiteľom zomrelo aj malé dieťa. Miestny ľudový liečite vtedy poradil rodičom malej Magdy, aby jej nedávali jesť. V čase smrti tak polročné dieťa vážilo iba 3 a pol kilogramu. Tomu, že sa obrátili na liečiteľa nechápal nikto v obci. Odsúdení boli nielen rodičia malého dievčatka. Ľudový liečiteľ síce svoju vinu popieral, ale súd ho aj napriek tomu odsúdil na trojročný trest. 

Pozrite si reportáž o samozvanom ľudovom liečiteľovi z Piešťan:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy