Jasno
12°
Bratislava
Mladík sa rozhodol pre záchranu muža v bezvedomí. O život prišiel nakoniec on
Zdielať na

Mladík sa rozhodol pre záchranu muža v bezvedomí. O život prišiel nakoniec on

Zdroj: flickr.com/Paul L. Nettle

FRANKFURT / Muž sa snažil zachrániť bezdomovca, ktorý v bezvedomí ležal na koľajisku. Keď sa ale mladý muž z Turecka snažil vytiahnuť, zrazil ho vlak. Reakcia ľudí, ktorí boli svedkami tejto tragédie, bola zarážajúca. Incident a telo muža si nakrútili na telefóny.

Jedno z videí, na ktorom je telo mŕtveho 17- ročného Mustafa Alptuga Sözena, sa objavilo na internete. Príbuzní mladíka uviedli, že zábery z nešťastia sa dostali aj na školu v meste Hanau, odkiaľ muž pochádzal. Podľa nemeckého denníka Focus už počas vyšetrovania polície, padlo jedno trestné oznámenie. 

Tragédia sa stala 13. novembra poobede na zastávke Ostendstraße na frankfurtskej prímestskej železnici. Muž menom Kazach, ktorý bol bezdomovcom, spadol na trať a mladík sa ho s ďalším mužom pokúsil vytiahnuť. Nestačili sa ale prichádzajúcemu vlaku vyhnúť. Mustafa na mieste zomrel, ostatní dvaja muži utrpeli ľahšie až vážnejšie poranenia. 

https://twitter.com/TCFrankfurtBK/status/1063038104699834369

Identitu záchranca verejnosť nepoznala do chvíle, kedy turecký generálny konzulát vo Frankfurte nad Mohanom napísal na Twitter: "Prajeme 17- ročnému Mustafovi S., ktorý chcel pomôcť človeku v bezvedomí na koľajisku a pritom ho prešiel vlak, Allahove požehnanie a jeho rodine vyjadrujeme našu najhlbšiu sústrasť."

Príspevok neskôr zdieľali stovky užívateľov sociálnych sietí, rovnako ako aj jeho fotku. Rada pre cudzincov v Hanau neskôr oznámila, že navrhne, aby štát Mustafovi posmrtne udelil Spolkový kríž za zásluhy. Takmer 40-tisíc ľudí podporilo v online petícii premenovanie stanice Ostendstraße po Mustafovi. "Taká nesebecká miera občianskej odvahy nie je samozrejmá a mala by byť ocenená," vyjadril sa starosta nemeckého mesta Peter Feldmann. 

Pozrite si reportáž o vodičovi, ktorého vo vraku auta uväznil vlak:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy