Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická nehoda medzi dedinami. Dodávka zachytila cyklistu
Zdielať na

Tragická nehoda medzi dedinami. Dodávka zachytila cyklistu

DUNAJSKÁ STREDA / Vážna nehoda dodávky si vyžiadala život 65- ročného muža. Vodič nedokázal zrážke zabrániť a zrazil cyklistu, ktorý v tom čase po mierne zasneženom úseku prechádzal. Polícia cestu medzi Novým Životom- Tonkovce a Zlatými Klasmi uzavrela.

​Dvadsaťdvaročný vodič dodávky Peugeot Expertv išiel v  smere od obce Nový Život na Zlaté Klasy. V tom čase išiel po ceste aj 65- ročný cyklista, ktorý pravdepodobne náhle vybočil zo smeru svojej jazdy. Mladý vodič tak zrážke nedokázal zabrániť. Dodávka ho pravou stranou zachytila, pričom muž utrpel vážne zranenia. Na mieste zomrel. 

"Keď sme dostavili na miesto dopravnej nehody, tak najprv sme skúšali oživovať cyklistu vlastne, to sa nepodarilo. Došla záchranná zdravotná služba a obhliadajúci lekár konštatoval smrť cyklistu," povedal veliteľ zásahu hasičov  Leopold Kovács. 

 "Dychová skúška na alkohol bola u vodiča auta negatívna. Apelujeme na občanov, aby v tomto zimnom počasí bicykle už radšej zazimovali a nechali ich doma. Pohyb cyklistu na zasneženej ceste môže byť nevyspytateľný a nebezpečný. Vodičom odporúčame, ak sa predsa len stretnú s cyklistom na cestách aj v zime, aby pri ich obchádzaní dodržiavali bezpečný bočný odstup ," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Polícia musí momentálne dopravu odkláňať cez okolité dediny. 

Zrážka na priechode si vyžiadala vážnejšie zranenie len 6-ročného chlapca. Nebol ale jediný, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy