Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Má už 78 rokov a je na vozíku. Sériový vrah sa priznal, že zabil ďalších 90 ľudí
Zdielať na

Má už 78 rokov a je na vozíku. Sériový vrah sa priznal, že zabil ďalších 90 ľudí

Zdroj: SITA

ODESSE / Američan Samuel Little, odsúdený už skoršie za vraždu troch žien, sa priznal k celkom 90 vraždám. Väčšinou šlo o ženy. Uviedol to americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) s tým, že sa už podarilo spojiť 78-ročného dôchodcu s 34 vraždami, ktoré spáchal v období od 1970 do 2005. Pokiaľ sa potvrdia aj ďalšie, môže sa stať najhorším sériovým vrahom v dejinách USA.

Muža zatkli v septembri 2012 v útulku pre bezdomovcov v Kentucky a bol vydaný do Kalifornie, kde čelil obvineniam z drogových deliktov. Už v minulosti bol odsúdený za znásilnenie a ozbrojenú lúpež. V okrese Los Angeles mu odobrali vzorku DNA, ktorá ho spojila s nevyriešenými vraždami troch žien z rokov 1987 až 1989, uvádza portál novinky.cz. Všetky tri obete boli zbité a uškrtené. 

​Hoci sa Little nepriznal, bol v roku 2014 odsúdený, dostal tri doživotné tresty bez možnosti predčasného prepustenia. Po odsúdení ho zaradili do špeciálneho programu FBI pre násilné trestné činy. Ukázalo sa, že prevedenie troch vrážd, za ktoré bol odsúdený, sa podobalo desiatkam iných nevyriešených prípadov. 

V 16 štátoch 90 obetí

Neskôr pre priznanie ďalšej vraždy ho premiestnili do mesta Odessy v Texase. Obetí však bolo viac. "V priebehu výsluchu v máj vymenoval mestá a štáty a povedal počet ľudí, ktoré na každom z nich zabil. V Jacksone v Mississippi jednu, v Cincinnati v Ohiu jednu, v Phoenixe v Arizone tri, v Las Vegas v Nevade jednu," povedala odbotrníčka na zločin Christina Palazzol, ktorá bola pri výsluchu prítomná. 

Little má navzdory svojmu veku a zdravotným problémom dobrú pamäť. "Pamätá si, kde bol a aké auto riadil. Nakreslil obrázky mnoho žien, ktoré zabil," uviedla FBI. Problémy mal len s dátumami, tie sa mu plietli. Motív jeho vrážd nie je celkom jasný. FBI uviedla, že sa Little v máji priznal k celkom 90 vraždám v 16 štátoch od Kalifornie cez Floridu po Maryland. 

Spojenie vraždami 

Preukázať sa podarilo jeho spojenie s 34 z nich. Obvykle vraždil prostitútky alebo drogovo závislé ženy. Práve to mu pomohlo spolu so spôsobom vraždy uniknúť. Telá obetí sa veľakrát nepodarilo ani identifikovať a smrť sa často ani nevyšetrovala. 

"Jeho spôsob zabíjania nenechával vždy jasné stopy, že šlo o vraždu. Bývalý boxer ich väčšinou omráčil tvrdými ranami a potom ich uškrtil. Bez rezných rán alebo výstrelov mnoho týchto úmrtí ani neklasifikovali ako vraždu, ale spojovali ich s nehodami alebo predávkovaním," uviedla FBI v správe.  

S 90 obeťami sa môže Little stať najhorším sériovým vrahom v americkej histórii. 

V americkom štáte Arizona chcel nedávno syn dať svoju 92-ročnú matku do domova dôchodcov. Tej sa to ale nepáčilo a tak svojho syna zabila. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy