Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Sfalšovala dokumenty o svojom vzdelaní. Teraz si má odsedieť až 10 rokov za mrežami
Zdielať na

Sfalšovala dokumenty o svojom vzdelaní. Teraz si má odsedieť až 10 rokov za mrežami

Zdroj: noviny.sk

ATÉNY / Za falšovanie dokladov o vzdelaní dostala trest 10 rokov za mrežami. Advokát teraz už 53- ročnej ženy podal voči rozsudku vo štvrtok odvolanie na Najvyšší súd v Aténach. Požiadala taktiež o prepustenie, kým nebude celá kauza uzavretá, nepadne konečný verdikt.

Päťdesiattriročná žena skončila odsúdená po tom, ako sa prišlo na to, že sfalšovala svoje dokumenty o vzdelaní. Súd jej tak vymeral trest na 15 rokov vo väzení. Ten ale neskôr znížil Odvolací súd na 10 rokov. 

Žena pracovala ako upratovačka v škole v meste Volos, ktoré sa nachádza na východe Grécka. Činu sa mala dopustiť v roku 1996. Keď sa uchádzala o miesto v štátnej správe, pridala si do dokumentu o vzdelaní jeden rok školskej dochádzky. Žena totiž vychodila iba 5 tried základnej školy. O prípade informoval grécky denník Kathimerini.

Odvolanie na najvyšší súd v Aténach voči rozhodnutiu súdu podal vo štvrtok advokát ženy. Obhajca žiadal zároveň, aby ženu prepustili na slobodu, pokiaľ nepadne konečný verdikt. Rozsudok vyvolal rozhorčenie na sociálnych sieťach. Ľudia podľa gréckeho denníka kritizovali vysoký trest pre ženu, ktorej meno uverejnené nebolo. Tá je totiž podľa informácii živiteľkou rodiny a jej manžel je invalid.

Pozrite si reportáž o vyjadrení ministerky Lubyovej k odoberaniu akademických titulov:

Najčítanejšie správy