Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po rokoch vyšetrovania obvinili 26- ročného mladíka. Zneužiť mal stovky chlapcov
Zdielať na

Po rokoch vyšetrovania obvinili 26- ročného mladíka. Zneužiť mal stovky chlapcov

Zdroj: Twitter

OSLO / Dvadsaťšesťročného mladíka, ktorý pravdepodobne pracuje ako futbalový rozhodca, je obvinený zo sexuálneho zneužitia viac ako 300 chlapcov. O prípade informovalo BBC. Podľa polície ide o najrozsiahlejší prípad svojho druhu v krajine.

Nórske úrady vyšetrovali 26- ročného mladíka niekoľko rokov a nakoniec sa im podarilo sformulovať obvinenie za zneužitie viac ako 300 chlapcov.  Podľa štátneho zastupiteľstva mal svoje obete obťažovať prostredníctvom internetu v Nórsku, Dánsku a Švédsku. Niekoľko chlapcov sa ale podľa vyšetrovateľov s mužom pravdepodobne stretlo aj osobne. Muž teraz čelí obvineniu zo znásilnenia a telesného zneužívania, o prípade informovalo BBC. 

Miestne média tvrdia, že na internete sa vydával za dievčatá menom Sandra a Henriette, aby si získal dôveru chlapcov. Tých presviedčal, aby mu poslali fotografie alebo videá, na ktorých mali byť nahí. Za zábery im údajne ponúkal aj peniaze, fotografie "Sandry", šňupací tabak. Okrem toho ich aj vydieral, a to v prípade, že mu fotky a videá viac neposlali, alebo neposlali vôbec. Podľa médií mal takto získať viac ako 16- tisíc videí. 

Zneužití chlapci boli vo veku 9 - 21 rokov, no len jeden sa dokázal zdôveriť s týmto problémom svojim rodičom. Muž bol zadržaný už aj v roku 2016, no bol prepustený. Momentálne sa nachádza podľa informácii vo väzbe blízko mesta Oslo a dokonca spolupracuje aj s políciou. Podrobili ho terapií a pred súd sa má postaviť za tento prípad budúci rok. 

Pozrite si reportáž o kauze sexuálneho zneužívania: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy