Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž dieťaťom triasol a udrel ho o zem. Neprežilo
Zdielať na

Muž dieťaťom triasol a udrel ho o zem. Neprežilo

Zdroj: Profimedia (ilustračná foto)

PARDUBICE / Dievčatko zomrelo tento rok v apríli, keď nemala ani dva týždne. Pardubické krajské zastupiteľstvo z jej smrti vinia 28-ročného otca, priateľa jej matky. Podľa žalobkyne Lenky Faltusovej nemožno chvíľkový myšlienkový skrat obžalovaného posudzovať inak než ako vraždu, hoci neúmyselnú. Kauzu rieši pardubický krajský súd, mužovi hrozí najmenej 15 rokov väzenia.

Prípad sa stal tento rok v apríli. Matka dievčaťa išla dopoludnia sa svojím chorým synom k ​​lekárovi a novorodenca zverila na tú dobu otcovi. Ten priznal, že s dieťaťom, ktoré krátko po odchode matky začalo nahlas plakať, stratil trpezlivosť.

"Mal som zlosť," povedal predsedníčke súdneho senátu Anne Sobotkovej. Dieťa vraj vzal v podpazuší a silne s ním niekoľkokrát zatriasol, až stíchlo. Uložil ho do kočíka a šiel sa sprchovať a holiť. Keď sa po polhodine vrátil, pochopil, že je zle. "Hlavičku mala pokrčenú, na stranu, bola fialová v tvári," popisoval pri rekonštrukcii.

Pri výpovediach a rekonštrukciách tvrdil, že sa odhodlal k oživovacím pokusom. Tvrdil, že bezvládne dieťa položil na zem, aby mohol vykonávať masáž srdiečka a umelé dýchanie. Lekárska správa ale naznačila, že s dieťaťom skôr o zem udrel, pretože došlo k zlomeniu tylovej kosti lebečnej. Výsledkom bolo fatálne zranenia mozgu.

"Asi som sa veľmi ponáhľal a položil ju trochu prudko," pokrčil ramenami obžalovaný. Zavolal síce záchranku, skúšal oživovacie pokusy podľa inštrukcií operátorky, ale keď po desiatich minútach záchranári dorazili, nemalo už dieťa nádej a prípadu sa ujala polícia.

Matka zosnulého dievčatka s otcom odmieta komunikovať, ale žiada náhradu za pohreb dieťaťa vo výške necelých 14 tisíc korún a milión ako nemajetkovú ujmu.

Tento chlapec z Los Angeles trpel 10 rokov. Nakoniec ho matka s partnerom usmrtila:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy