Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
FOTO: Tragická nehoda pri Dunajskej Strede. Cestu uzavreli
Zdielať na
Krimi

FOTO: Tragická nehoda pri Dunajskej Strede. Cestu uzavreli

MEDVEĎOV / Zrážka dvoch dodávok a jedného kamióna, neďaleko hraničného priechodu Medveďov si vyžiadala ľudský život. Pravdepodobne pre únavu iného vodiča musel kamión urobiť vyhýbací manéver, pričom zahynul muž zo Slovenska.

Hasiči z Dunajskej Stredy zasahovali krátko pred 09:00 hodinou pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala na štátnej ceste I/13, v katastri obce Medveďov, okres Dunajská Streda. 

Vodič poľského kamióna sa vyhýbal protiidúcej poľskej dodávke, ktorá šla do protismeru. Vrazil do zvodidiel, čo ho odhodilo do protismeru, kadiaľ prichádzal na dodávke ďalší vodič. "Zábradlie ho zachytilo, predné koleso dole a potom jak stiahol na ľavú stranu, nechcel ísť do jarku, kamión vyskočil a už sa valil na cestu vlastne," uviedol svedok Árpád Jakubík. Kamión prevážal plechy, ktoré rozrezali dodávku a skončili v priekope pod cestou.  

V prichádzajúcej dodávke sedel 34-ročný Tomáš z Kútnikov. Mladý muzikant sa nič netušiac dostal do kolízie, ktorá ho pripravila o život. Skončil pod kamiónom, ktorý ho strhol z cesty. Ďalší dvaja utrpeli zranenia rôzneho rozsahu. 

"Hasiči vyslobodili zranených z havarovaných vozidiel pomocou hydraulického náradia, poskytli im predlekársku prvú pomoc a vykonali na vozidlách protipožiarne opatrenia," uviedla hovorkyňa hasičov Katarína Križanová. 

Štátnu cestu uzavreli. "Z dôvodu závažnej dopravnej nehody bude hraničný prechod Medveďov neprejazdný pre kamiónovú dopravu 6 až 8 hodín," informovala polícia. 

Pred pár dňami došlo k tragickej nehode pri obci Hronovce. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy