Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pasažieri Air France uviazli na Sibíri. V mraze strávili štyri noci
Zdielať na

Pasažieri Air France uviazli na Sibíri. V mraze strávili štyri noci

IRKUTSKO / Cestujúci lietadla Air France mieriaceho z Paríža do Šanghaja zažili mimoriadne nepríjemné prekvapenie. Dočkali sa mrazivého pobytu v ruskom Irkutsku, kde aj počas dňa klesá teplota pod nulu.

Mechanici Air France zaznamenali aj na náhradnom lietadle poruchu. Práve to ich malo vyzdvihnúť na nasledujúci deň. Všetkých 281 cestujúcich a 16 členov posádky muselo stráviť na Sibíri tri dni. 

​Osud neprial cestujúcim, ktorí leteli z letiska Charlesa de Gaulla v Paríži v sobotu pred polnocou. 

Kvôli dymu a nepríjemnému zápachu bol ich Boeing 777 nútený núdzovo pristáť v nedeľu v Irkutsku. V pondelok pre cestujúcich priletelo náhradné lietadlo rovnakého typu. Ukázalo sa však, že stroju zlyhal hydraulický systém, a že tiež letieť nemôže. 

Spoločnosť Air France musela zháňať ďalšie lietadlo. Nakoniec priletelo z Moskvy aj s novou posádkou. Cestujúci sa nakoniec dočkali príletu do Šanghaja až v stredu. 

​Nepríjemné sa pre ľudí ukázalo jednanie ruských úradov. Najskôr ich z lietadla vôbec nechceli pustiť von s odôvodnením, že nemajú ruské víza. Keď padla aj táto prekážka, cestujúci išli na hotel, avšak irkutské letisko odmietlo odbaviť ich batožinu.

V meste museli stráviť štyri noci. Podmienky hotela neboli príliš znesiteľné. 

Aerolinky, podľa ktorých sa to ešte nestalo, aby mali dve lietadlá poruchu po sebe, ponúkli cestujúcim za neplánovaný pobyt mimo pôvodnú destináciu odškodnenie vo výške 800 eur na osobu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy