Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Explózia a útok nožom. Muž napadol ľudí na ulici
Zdielať na

Explózia a útok nožom. Muž napadol ľudí na ulici

MELBOURNE / Na rušnej ulici v autrálskom Melbourne zaútočil páchateľ na ľudí. Na mieste je podľa polície jeden mŕtvy a traja zranení. Útočník bol postrelený a v kritickom stave prevezený do nemocnice.

Útok sa odohral na rušnej ulici v piatok popoludní. policajti boli pôvodne privolaní na miesto kvôli horiacemu vozu. Keď policajti dorazili na miesto, zaútočil na nich muž nožom. Útočník najprv napádal ľudí, jeden z nich sa ho pokúsil zastaviť nákupným vozíkom. Muž sa následne vrhol s nožom na policajtov. 

https://twitter.com/msureshuh/status/1060807080368463872

Páchateľ podľa polície išiel dodávkou proti obchodnému domu. Svedkovia tvrdia, že počuli explóziu. Jeden, ktorý neďaleko nakupoval, videl muža, ako uteká, no najprv si myslel, že sa ponáhľa, aby stihol električku. Vzápätí sa ale ozval výbuch a miesto zaplnili policajti. "Bola som na trhu, keď sa rozpútalo peklo," uviedla Sarah Krug. Myslela si, že sa auto snaží prejsť ľudí na chodníku. "Nevedela som, čo sa deje, nastal chaos, krik a panika," dodala. 

Policajti strelili muža do hrudníka, ktorí podľahol zraneniam v nemocnici, informoval hovorca polície. Zároveň hovorca vyzval všetkých svedkov incidentu, aby sa prihlásili na polícii.

https://twitter.com/Imamofpeace/status/1060787923698610176

Oblasť je momentálne uzavrená a ľudia by sa jej mali vyhýbať. Incident sa stal na rovnakej ulici, kde v minulom roku vodič zrazil autom chodcov. Zabil 6 a zranil približne 30 ľudí, avšak nešlo o terorizmus. Páchateľ totiž trpel psychickou poruchou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy