Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
S pani Máriou sa poslednýkrát rozlúčili príbuzní. Útočník so sekerou sa postavil pred sudcu
Zdielať na

S pani Máriou sa poslednýkrát rozlúčili príbuzní. Útočník so sekerou sa postavil pred sudcu

KOTEŠOVÁ, / Samuel, ktorý vo štvrtok ráno bezdôvodne zaútočil na troch ľudí, je už za mrežami. S pani Máriou, ktorá útok sekerou neprežila, sa príbuzní poslednýkrát rozlúčili. Máriin manžel Rudolf stále leží v nemocnici, kde zostáva aj Daniel. Na toho mal obvinený muž zaútočiť ako na prvého. Dnes sa Samuel postavil pred sudcu okresného súdu v Žiline.

V skorých ranných hodinách prišlo na súd auto pohotovostnej motorizovanej jednotky, v ktorom sedel 24-ročný Samuel. Mladíka vyšetrovateľ v piatok obvinil zo závažných trestných činov. "Z obzvlášť závažného trestného činu vraždy, zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a s prečinu porušovania domovej slobody," uviedla Jana Balogová hovorkyňa KRPZ Žilina. 

​Mladý muž si tvár pred novinármi ukrýval. Len v šľapkách a s obviazanou nohou, ktorú si poranil pri útoku na prvého obyvateľa Kotešovej, vyskákal po schodoch až ku dverám. Krátko po ôsmej hodine ráno vošiel obvinený Samuel do pojednávacej miestnosti. Sudca ho vypočúval takmer dve hodiny, kým rozhodol, či pôjde do väzby. "Sudca pre prípravné konanie v plnom rozsahu vyhovel návrhu prokurátora a obvineného vzal do väzby," informoval Michal Panák, prokurátor KP Žilina. 

Podľa informácií TV JOJ mal Samuel krátko pred tým ako prišiel do Kotešovej užiť drogu LSD. Čo údajne potvrdil aj na súde. "Ďalšie podrobnosti z vyšetrovania zatiaľ nemôžeme zverejňovať, dôvodom väzby je obava z úteku a prevencia," dodal Michal Panák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy