Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Počet obetí nočnej streľby stúpol na 12. Polícia identifikovala strelca
Zdielať na

Počet obetí nočnej streľby stúpol na 12. Polícia identifikovala strelca

KALIFORNIA / Neskoro večer začal neznámy muž strieľať v bare v južnej Kalifornii. Podľa úradov pri svojom vyčíňaní zabil 13 ľudí vrátane zástupcu šerifa. Pri svojom útoku používal aj dymové granáty. Počet možných obetí zatiaľ nie je známy.

Policajtov privolali na miesto nehody okolo polnoci, keď sa ozvali prvé výstrely. "O 23:20 sme prijali hlásenie o streľbe v bare. Hliadky ihneď vyrazili na miesto a keď dorazili, stále bolo počuť streľbu," Garo Kuredjian, kancelária šerifa. Policajný dôstojníci z oddelenia Ventury County a Kalifornskej diaľničnej hliadky informovali, že dokopy bolo vypálených 30 výstrelov. V tom momente sa v Borderline Bar nachádzali stovky ľudí. 

Strelec použil poloautomatickú zbraň. Počet možných obetí streľby zatiaľ nie je jasný, ale jeden zo svedkov nehody povedal, že videl ako strelec zasiahol jedného z ochrankárov a okrem pištole útočník používal aj dymové granáty. "Útočník hádzal dymové granáty všade naokolo seba," potvrdil ďalší zo svedkov. "Pokúšal som sa vybehnúť dvermi. Počul som tri alebo štyri výstrely a potom som spadol. Pozrel som sa hore a videl som, že ochrankár je mŕtvy. Teda, neviem, či mŕtvy, ale ležal na zemi a bol postrelený," dodal svedok pre ABC News

https://twitter.com/VCFD_PIO/status/1060444600672763904

Bar, v ktorom došlo k útoku je tematicky ladený do country štýlu a je známy pre svoj veľký tanečný parket a živé vystúpenia. 

Útočník, ktorý v noci v bare strieľal, je podľa hovorcu šerifa mŕtvy. Rovnako podľa oficiálnych informácií, počet obetí streľby stúpol na 12. Polícia najnovšie predpokladá, že identifikovala strelca, ktorým má byť 28-ročný muž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy