Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Otec Gombita je už v Bruseli. Denne zabehol 200 kilometrov
Zdielať na

Otec Gombita je už v Bruseli. Denne zabehol 200 kilometrov

BRUSEL / Už 11 dní beží otec Gombita z Košíc do Bruselu. Túto takmer dvojtisíc kilometrovú cestu s ním absolvuje niekoľko bežcov, ktorí chcú poukázať na problémy chudoby. V pondelok sa v Belgicku k nemu pridali aj JOJkári. Zabehli s ním desiatky kilometrov až pred Európsky parlament.

​Otec Gombita nie je len kňaz, ale aj maratónsky bežec. Stará sa o tristo bezdomovcov chudobu chce aj riešiť. Do Bruselu prišiel hovoriť aj o problémoch, ktoré by sme nemali prehliadať. Vieme, že sme sa obetovali tým, čo to najviac potrebujú. Chudobným. "Pomáhame duchovnému otcovi niesť tú obetu, aby nebol sám," hovorí bežec Ján Holoďák.

Do cieľa mali doraziť pred polnocou, lenže denne zdolali 200 kilometrov, a tak sa aj vďaka JOJkárskym bežcom dostali k Európskemu parlamentu o niečo skôr. "Belgicko je veľmi pekná krajina, dobre sa tu beží, stále je na čo sa pozerať," uviedol moderátor TV JOJ Ján Mečiar. 

Minulý rok bežal otec Gombita spolu s ostatnými bežcami do Ríma. Tento rok do Bruselu. Teraz hovorí o tom, že sa bude bežať aj na budúci rok. Kam, to ešte neprezradil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy