Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Otcovi prekážal plač vlastného dieťaťa. Začal ním triasť a topiť ho, tvrdí obžaloba
Zdielať na

Otcovi prekážal plač vlastného dieťaťa. Začal ním triasť a topiť ho, tvrdí obžaloba

Archívna reportáž

OSTRAVA / Brutálne napadnutie kojenca začal riešiť krajský súd v Ostrave. Jeho vlastný otec mu podľa obžaloby pred dvoma rokmi spôsobil doživotné následky tým, že ním silne triasol a pravdepodobne ho aj topil.

Krajský súd v Ostrave sa začal zaoberať prípadom brutálneho napadnutia kojenca. Zranenia mu mal spôsobiť otec, ktorý ním pred dvoma rokmi údajne silne triasol a pravdepodobne ho aj topil. 

Dvadsaťročnému mužovi podľa obžaloby prekážalo, že kojenec plače. Po odchode jeho priateľky, matky dieťaťa z ubytovne, muž napadol malého kojenca.  Podľa obžaloby ho chytil a dusil ho, čím sa ho snažil utíšiť. Potom ho muž údajne začal prudko triasť, čím spôsobil krvácanie do mozgu. 

Podľa lekárskych vyšetrení sa v pľúcach dieťaťa našla voda, čo by malo dokazovať to, že muž neváhal malému dieťaťu ponoriť hlavu pod vodu a topiť ho. 

Obvinený muž pred súdom označil celú záležitosť za nešťastnú náhodu. "Nesúhlasím s obžalobou. Bolo to ináč," tvrdil podľa idnes.cz s tým, že syna pravdepodobne priľahol, keď s ním zaspal. Podľa jeho slov s ním triasol až vtedy, keď sa ho snažil oživiť. 

Dieťa skončilo na niekoľko mesiacov v nemocnici. Podľa lekárov utrpelo poškodenie mozgu. V obžalobe je zároveň uvedené, že poškodenie je nevratné a dieťa bude pravdepodobne trpieť celý život poruchami pamäti a poznávacích schopností. 

Súdny proces bude pokračovať výsluchom svedkov a znalcov. 

Opitý vodič ohrozil dieťa a aj matku. Pozrite si o tom nasledujúcu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy