Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
V Amerike po rokoch popravili vraha elektrinou, injekciu nechcel
Zdielať na

V Amerike po rokoch popravili vraha elektrinou, injekciu nechcel

Zdroj: Profimedia

TENNESSEE / Americký štát Tennessee po 11 rokoch popravil väzňa na zriedka využívanom elektrickom kresle namiesto obvyklej smrtiacej injekcie. Muž odsúdený za dvojnásobnú vraždu si tento spôsob smrti sám zvolil, pretože ho považoval za menej bolestivý. Žiadosť o úplné zrušenie popravy mu zamietol najvyšší súd, informovala agentúra AP.

Šesťdesiattriročný Edmund Zagorski bol odsúdený za to, že v roku 1983 postrelil a olúpil dvoch mužov, ktorí si od neho chceli kúpiť veľké množstvo marihuany, a následne im podrezal hrdlá.

Zagorski požiadal úrady, či by mu umožnili zomrieť na elektrickom kresle, pretože mal obavu, že po injekcii by trpel bolesťou a umieranie by trvalo dlhšie. Stal sa iba druhým človekom popraveným v Tennessee týmto spôsobom od roku 1960, kedy sa k popravám začali používať jedy vpichované do žíl.

V celých Spojených štátoch ide o prvú elektrickú popravu od roku 2013. Niektoré štáty pritom nedávno zvažovali opätovné používanie elektrických kresiel potom, čo farmaceutické firmy začali odmietať poskytovanie svojich výrobkov k popravám a tým spôsobili nedostatok vhodných látok do injekcií.

Pred nedávno bol na trest smrti odsúdený tento Číňan: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy