Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pri Manchestri prišiel o život Slovák. Napadla ho skupina mužov
Zdielať na

Pri Manchestri prišiel o život Slovák. Napadla ho skupina mužov

VEĽKÁ BRITÁNIA / Vo Veľkej Británii, pri Manchestri, prišiel po víkendovom útoku o život 32-ročný Slovák. V sobotu ráno ho mala napadnúť skupinka mladých mužov. So zraneniami hlavy ho previezli vo vážnom stave do nemocnice. Následne za mužom do nemocnice prišiel aj jeho brat. Po jeho príchode a rozhodnutí lekárov Mareka odpojili od prístrojov.

Podľa miestnej polície, k útoku malo dôjsť v sobotu okolo siedmej hodiny ráno. Traja muži sa mali dostať do roztržky s 32-ročným Marekom zo Slovenska. Jeden z nich, 18-ročný mladík mal podľa polície napadnúť Mareka útočnou zbraňou a niekoľkokrát ho udrieť do hlavy.

Polícia na mieste zadržala okrem 18-ročného mladíka, ešte ďalších dvoch podozrivých z útoku, 19 a 25-ročných mužov. Tých ale po vypočutí prepustili, v policajnej cele zostal len útočník. Mareka vo vážnom stave previezli do neďalekej nemocnice, kde sa ho na prístrojoch snažili udržať pri živote. Jeho zdravotný stav bol natoľko vážny, že do nemocnice zavolali jeho brata, ktorý mal priletieť až zo Slovenska. Po jeho príchode lekári rozhodli o odpojení mladého muža od prístrojov. "Marek bol po útoku prevezený do Royal Preston Hospital, ale nanešťastie, svojim zraneniam podľahol. Úprimnú sústrasť vyslovujeme celej rodine," povedal policajný hovorca. 

"Náš zastupiteľský úrad v Londýne je o prípade informovaný britskou políciou a je pripravený na súčinnosť," povedal riaditeľ tlačového odboru Igor Skoček. Osemnásťročný Drew bol obvinený z útoku a ublíženia na zdraví, ale vzhľadom na to, že Marek zomrel na zranenia spojené s útokom, prípad prekvalifikovali na zabitie. 

Pred niekoľkými dňami došlo k brutálnemu napadnutiu matky synom. Pozrite sa, čo všetko sa odohralo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy