Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Policajti zachránili školáka, ktorý si podrezal žily. Použili opasok zo župana
Zdielať na

Policajti zachránili školáka, ktorý si podrezal žily. Použili opasok zo župana

Zdroj: Policie ČR

TREBÍČSKO / Dvaja policajti v susednom Česku neváhali ani minútu, keď ich zavolali k neplnoletému školákovi, ktorý si siahol na život. Zasahujúci lekár povedal, že prvá pomoc, ktorú chlapcovi obaja muži poskytli, bola zásadná a rozhodujúca pre záchranu jeho života.

Policajti Filip Tretera a Miroslav Špaček boli v osudný deň v Třebíčsku kvôli inému prípadu, keď prijali urgentné oznámenie, že sa neďaleko v rodinnom dome nachádza dieťa vo vážnom stave. "Keď sme pribehli dnu, chlapec ležal v kúpeľni. V podstate už nebol pri vedomí a veľmi silno krvácal z oboch rúk," uviedol jeden z dvojice policajtov. 

"Hlavou mi prebleslo, že kde by som mohol rýchlo nájsť nejaký vhodnejší materiál, ktorý by sa dal použiť ako účinné škrtidlo. Nakoniec som vzal opasok od župana," popísal. 

​Obaja policajti potom školáka oživovali až do príchodu sanitky, uvádza portál iDnes.cz. Profesionálne chovanie a duchaprítomnosť záchrancov vyzdvihol krajský policajný riaditeľ Miloš Trojánek, ktorý uviedol, že obaja sú v jeho očiach skutoční hrdinovia. 

Policie ČR

Filip Treta slúži u polície desať rokov a jeho kolega Miroslav Špačk nastúpil do služobného pomeru pred päť a pol rokom. Obaja boli za svoj čin odmenení Sklenenou plaketou Krajského riaditeľstva polície. 

Hrdinsky sa cez leto zachoval aj slovenský policajt, ktorý bol na dovolenke pri mori. Keď zbadal topiaceho sa 6-ročného chlapca, neváhal. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy