Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia na školách. Vláda chce zabrániť šikane a násiliu
Zdielať na

Polícia na školách. Vláda chce zabrániť šikane a násiliu

Zdroj: Profimedia

PARÍŽ / Francúzska vláda uvažuje o tom, že do škôl v problémových štvrtiach pošle policajtov. Reaguje tak na sériu incidentov, kedy sa učitelia stali terčom šikany a násilností zo strany žiakov.

"V najproblémovejších štvrtiach nie je vylúčené, že by v školách boli prítomní strážcovia poriadku," uviedol minister vnútra Christophe Castaner po schôdzi s ministrami spravodlivosti a školstva. Agentúra DPA k tomu napísala, že polícia by na bezpečnosť v školách dohliadala na žiadosť riaditeľa buď trvalo alebo len v určitých hodinách. 

Toto stretnutie sa konalo po tom, čo sa v minulých dňoch dostala do centra pozornosti vo Francúzsku videonahrávka z jednej školy na parížskom predmestí, na ktorej žiak napodobeninou zbrane mieri na svoju učiteľku. 

Následne sa rozprúdila debata o často premlčovanom násilí páchanom na učiteľkách, Francúzske média tiež informovali o prípade, kedy 4 gymnazisti z mesta Le Havre tiež s falošnou zbraňou ohrozovali svojich učiteľov matematiky a angličtiny. 

Francúzska vláda chce neposlušných žiakov vo veku od 13 do 18 rokov posielať do zvláštnych zariadení, kde by ich personál s policajným alebo vojenským výcvikom "priviedli späť na správnu cestu", povedal minister národného vzdelávania Jean-Michel Blanquer. Preradil problémové deti na inú školu totiž podľa neho k ničomu nevedie. "V škole ide o čítanie, písanie, počítanie a rešpekt k druhým," dodal minister. 

Hlava Francúzska Emmanuel Macron zavítal v piatok na Slovensko. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy