Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Univerzitná oslava sa zmenila na boj o život. Desiatky študentov zostali pod troskami
Zdielať na

Univerzitná oslava sa zmenila na boj o život. Desiatky študentov zostali pod troskami

CLEMSON / Súkromná oslava univerzitných študentov sa v minúte zmenila doslova na boj o život. Pod tancujúcimi ľuďmi sa totiž prepadol parket. Desiatky skončili medzi troskami v pivničných priestoroch. Incident sa zaobišiel bez obetí, najmenej 30 ľudí sa však zranilo.

"Práve som vychádzal z dverí, keď som zacítil otrasy. Zrazu to padlo a človek za mnou zmizol v diere," opísal incident študent univerzity v americkom meste Clemson Raven Guerra. Podlaha tanečného klubu sa zrútila v momente, keď sa v miestnosti zabávali desiatky ľudí. Najväčšiu smolu mali študenti v strede, ktorí padli rovno dolu. Na nich sa potom rútili trosky a ďalšie osoby. Ľudia na okrajoch sa doslova šmýkali po vytŕčajúcich kusoch podlahy, aby zmiernili pád. Niektorí sa zúfalo snažili dostať späť hore.  

Na mieste boli ihneď policajti a záchranári, ktorí spod trosiek vyťahovali ranených. Ľudia si navzájom pomáhali. Mnohí z nich však chceli budovu čo najskôr opustiť, netušili totiž, či išlo o nehodu, alebo plánovaný útok. Príčinu zatiaľ neuviedli ani vyšetrovatelia. Pravdepodobne však podlaha jednoducho nevydržala taký nápor a otrasy. "Naši muži boli nablízku, vedeli sme, že tu bude párty, preto sme mali v okolí hliadky," vyjadril sa zástupca polície Jimmy Dixon. 

Sanitky po incidente rozviezli ranených do troch nemocníc. Nikto z nich by nemal byť v ohrození života. Majiteľ tanečného klubu spolupracuje pri vyšetrovaní a tvrdí, že budova bola postavená v roku 2004 práve na účel usporiadavania súkromných osláv.

Pred niekoľkými mesiacmi sa zrútila aj časť nákupného centra, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy