Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obchodnej ulici by pomohlo, keby policajti hliadkovali peši, hovoria obyvatelia
Zdielať na

Obchodnej ulici by pomohlo, keby policajti hliadkovali peši, hovoria obyvatelia

BRATISLAVA / Jedna z najrušnejších ulíc v centre Bratislavy - Obchodná ulica nemá najlepšiu povesť. Súvisí to najmä s nočným životom a výtržnosťami, ku ktorým tu pomerne často dochádza. Zlú bezpečnostnú situáciu začala polícia riešiť až po tragickom incidente z mája tohto roku.

Po brutálnom útoku, po ktorom zomrel mladý Filipínec a následných sťažnostiach na množiace sa incidenty a vandalizmus, štátna polícia posilnila prítomnosť v tejto lokalite, miestni sú napriek tomu skeptickí.

Živo je aj pred nočnými podnikmi. Odkedy polícia začala s kontrolami pitia na verejnosti, opitých tínedžerov je menej. V susednej uličke skupina mladistvých na detskom ihrisku konzumovala alkohol.

"Viete o tom, že ste na detskom ihrisku a že v Starom Meste je zakázané piť alkohol na verejnosti? Napriek tomu, že máš 18 rokov, porušuješ všeobecné záväzné nariadenie, že čo je bloková pokuta vo výške 30 euro a oznámenie rodičom," upozornila mládež poslankyňa BSK za Staré Mesto Barbora Oráčová. Vedenie štátnej polície tvrdí, že prijaté opatrenia v historickom centre prinášajú výsledky. Návštevníci však hovoria, že situácia vyzerá byť v poriadku iba na prvý pohľad.

"Je dôležité, aby policajti vyšli von, aby po ulici hliadkovali pešo, pretože vtedy je cítiť ich väčší vplyv," dodáva Oráčová. Sťažnosti sú tiež na rušenie nočného pokoja, ktoré polícia prakticky nepostihuje. Ľudia žijúci na Obchodnej ulici sa zhodujú v tom, že iba policajné opatrenia na zlepšenie situácie nestačia. Chcú, aby vedenie Starého Mesta zasiahlo proti problematickým nočným prevádzkam.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy