Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Muž lákal malé dievča na prechádzku. Natočilo ho na video
Zdielať na
Krimi

Muž lákal malé dievča na prechádzku. Natočilo ho na video

PRAHA / Pražská polícia pátra po možnom pedofilovi. Ten mal naviazať kontakt s 10-ť ročným dievčaťom na detskom ihrisku, dotýkať sa jej a pozývať ju na prechádzku. Ona však bola statočná, muža nielenže odmietla, dokonca ho potajme nakrútila na telefón. Záznam poslúžil polícii ako dôležitý dôkaz.

"Z diaľky, z lavičky pozoroval dianie na ihrisku a počkal si, kým dospelí s malými deťmi ihrisko opustia a deti zostali bez dozoru. Potom pristúpil k dievčatku," povedal policajná hovorkyňa pražskej polície Andrea Zoulová. 

Zábery muža natočilo dievča len o niečo staršie ako 10 rokov. Muž sa jej prihovoril, snažil sa jej dotýkať a lákal ju na prechádzku. 

Policajti okamžite spustili pátraciu akciu. "Nie je bežné, aby dospelý muž naviazal kontakt s malými dievčatami," dodala Zoulová. Kriminalisti nechcú zverejniť celý videozáznam, no nevylučujú, že by svoje konanie mohol zopakovať. 

Muž hovorí zle po česky, zrejme s ruským prízvukom a na predných zuboch má defekt. Policajti vyzývajú rodičov, aby si na deti dávali pozor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy