Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mladíka museli zastaviť až výstrely policajtov. Hrozí mu 6 rokov väzenia
Zdielať na

Mladíka museli zastaviť až výstrely policajtov. Hrozí mu 6 rokov väzenia

BRNO / Až streľbou do pneumatík zastavili diaľniční policajti len 19-ročného cestného piráta uháňajúceho s dvoma kamarátmi po diaľnici D2 v Česku. Tridsať kilometrov im utekal a nakoniec zablúdil na parkovisko hypermarketu odkiaľ nemal šancu ujsť. Pred zadržaním ešte narobil veľa škôd.

"Policajti z diaľničného oddelenia chceli skontrolovať vozidlo, ktoré ich na diaľnici predbehlo a malo zapnuté diaľkové svetlá. Šofér ale na výzvy nereagoval. Začal utekať," informuje Bohumil Malášek, hovorca brnianskej polície. 

Tridsať kilometrov sa policajti s šoférom a jeho dvoma spolujazdcami naháňali. Prišli až do Brna, kde už čakali ďalšie hliadky. Nepomáhalo nič, zátarasy, autá v ceste. Mladík za volantom nakoniec zablúdil na parkovisku hypermarketu. Na chvíľu zastavil, okamžite ho obkľúčili policajti. Podarí sa mu ale uniknúť. 

A vzápätí naráža do auta mestských policajtov, ktorí zabránili autom výjazd z parkoviska. To už ale policajti tasia služobné zbrane a prestreľujú pirátovi pneumatiky, než definitívne zastaví, stihne ešte čelne naraziť do ďalšieho auta, tentokrát diaľničných policajtov. Až potom ho policajti spacifikujú. Na výsluchu šofér sčista jasna akoby onemel a odmietol čokoľvek povedať, jeho kumpáni boli ale zhovorčivejší.

"Svedkovia z posádky hovorili, že sa bál nástupu do väzenia," dodáva Malášek. Teraz má 19-ročný mladík na krku ešte trestný čin násilia proti úradnej osobe, marenie úradného rozhodnutia a vykázania. Už je vo väzbe a hrozí mu 6 rokov väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy