Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poistný podvod sa skončil desivou rodinnou tragédiou
Zdielať na

Poistný podvod sa skončil desivou rodinnou tragédiou

Archívna reportáž

PEKING / Muž plánoval poistný podvod aby získal financie na liečbu svojej chorej dcérky. Nafingoval svoju smrť, so svojim plánom ale neoboznámil manželku a tá sa po správe o jeho smrti rozhodla pre radikálny krok.

34-ročný muž zahral svoju smrť potom ako sa jeho auto našlo v rieke, no telo nevedeli nájsť. O pláne však nepovedal nič svojej manželke, ktorá uverila tomu, že zahynul. Zronená žena zanechala na sociálnej sieti list na rozlúčku a potom sa spolu so svojimi dvoma malými deťmi vrhla do jazera. Muž sa sám prihlásil na polícii. Podľa portálu BBC je obvinený z poistného podvodu a poškodenia cudzieho majetku.

Podľa polície si muž identifikovaný priezviskom He začiatkom septembra bez vedomia svojej manželky kúpil poistný balík v hodnote približne 125 tisíc eur. V prípade smrti označil za osobu, ktorej má byť poistka vyplatená, svoju manželku.

19. septembra pán He použil automobil z požičovne aby nafingoval autohaváriu a svoju údajnú smrť. Mal dlžoby vo výške 12500 eur. 11. októbra sa v jazere neďaleko ich domu našli telá jeho 31-ročnej manželky a ich dvoch detí, štvorročného syna a trojročnej dcéry. 

Žena v rozlúčkovom liste zanechanom na sociálnej sieti WeChat napísala, že sa poberá za svojim mužom, "robiť mu spoločnosť" a dodala, že jediné, po čom túžila, bolo aby "naša štvorčlenná rodina bola pohromade."

Na druhý deň sa pán he prihlásil na polícii.

Predtým zverejnil video, ktoré bolo odvtedy mnohokrát zdieľané, v ktorom plače a vysvetľuje, že jeho dlžoby vznikli tak, že si požičiaval peniaze aby mohol zaplatiť za liečbu svojej trojročnej dcérky, ktorá trpí epilepsiou

Incident vyvolal veľkú odozvu na čínskych sociálnych sieťach a spustil diskusie o finančnom tlaku a rodinných problémoch. 

Hashtag #mužfingovalsmrtcoviedlokmanzelkinejsmrti bol na mikro-blogovacej sieti Weibo vyhľadaný takmer 29 miliónkrát.

Vážne choroby môžu priviesť človeka k rozhodnutiu urobiť radikálny krok:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy