Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žena, ktorú minulý týždeň uhryzol had, zomrela
Zdielať na

Žena, ktorú minulý týždeň uhryzol had, zomrela

PRAHA / Žena, ktorú minulý týždeň poštípala mamba zelená, zomrela. Podľa lekárov ale nebol príčinou útok smrteľne jedovatého hada, povedal hovorca Všeobecnej fakultnej nemocnice, kde sa ženu snažili zachrániť.

"Je to relatívne čerstvá správa a je to menej ako dvadsaťštyri hodín. Napriek všetkej našej snahe, bohužiaľ, pacientka zomrela. Dôvody úmrtia nijako nesúvisia s hadím uštipnutím," povedal hovorca nemocnice Filip Brož s tým, že presné príčiny úmrtia komentovať nebude.

Ženu uštipla mamba zelená na začiatku októbra v pražských Hlupočepiach. Záchranári tridsaťročnú pacientku previezli vo vážnom stave do nemocnice, kde dostala antisérum, píše iDnes.cz.

Mambu sa niekoľko dní nedarilo nájsť a špecialisti spoločne s políciou nastražili na hada v dome aj v jeho okolí tepelné pasce, do ktorých sa mala chytiť.

Podľa prvotných predpokladov herpetológa mala byť mamba na deväťdesiat percent mŕtva. Nakoniec ju našla okoloidúca žena asi dvesto metrov od domu, kde žena bývala.

Podľa informácií servera Lidovky.cz sa žena nechala pohrýznuť zámerne a zanechala list na rozlúčku. Chov Mamby zelenej podľa Štátnej veterinárnej správy nebol schválený. Polícia pokračuje vo vyšetrovanie okolností, ktoré viedli k úteku hada.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy