Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muži strávia ročne na záchode 7 hodín. Chodia tam oddychovať
Zdielať na

Muži strávia ročne na záchode 7 hodín. Chodia tam oddychovať

Zdroj: Profimedia

BRATISLAVA / Byť chvíľu v pokoji a tichu, to sú hlavné dôvody, prečo sa muži občas zatvoria v kúpeľni alebo na záchode. Anketa medzi 1 000 respondentmi zistila, že páni takto strávia až 7 hodín ročne. Mnohí toaletu považujú za akúsi svätyňu, kde môžu byť len sami so sebou, píše britský server The Independent.

Hlavným dôvodom, prečo muži utekajú na toaletu alebo sa zatvárajú v kúpeľni, je chvíľa ticha, možnosť prezrieť si nerušene mobilný telefón alebo sa vyhnúť domácim prácam. Páni sa tam tiež schovávajú pred deťmi a ich krikom alebo otázkami, píše Independent.

"Všetci občas potrebujeme trochu času sami pre seba, treba aby sme kompletne vypli. Kúpeľňa sa pre tieto momenty zdá byť úplne ideálnym miestom, je to akási svätyňa, kde sami seba odrežeme od okolitého sveta, aj keď len dočasne," uviedol hovorca spoločnosti Pebble Grey, ktorý kúpeľne vyrába.

V ankete 45 percent respondentov uviedlo, že nájsť si čas len pre seba býva zložité, a podľa štvrtiny opýtaných mužov ich drahé polovičky nedokážu pochopiť, ako sú v živote vyťažení a potrebujú občas vypnúť. Štvrtina tiež uviedla, že ak by nemohla občas utiecť do kúpeľne alebo na záchod, nevie, ako by vôbec zvládla fungovať. Pre tretinu je čas strávený na toalete jediným spôsobom, ako byť skutočne sám.

Jeden zo štyroch pánov opísal kúpeľňu ako "bezpečné miesto", 14 percent potom v tejto svätyni skladuje aj najrôznejšie veci - časopisy, knihy, niektorí dokonca aj jedlo, a to práve pre chvíle, kedy môžu byť len sami so sebou.

Rovnako ako mužov vyspovedali výskumníci aj 1 000 žien. Viac ako jedna pätina opýtaných tiež opísala kúpeľňu ako miesto, kam uteká, aby si dopriala toľko žiadaný pokoj.

Je dôležité, aby bola kúpeľňa bez chýb, keď už tam tak dlho trávime chvíle. Vypočujte si odborníka, ktorý doslova hľadá chyby v bytoch:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy