Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na post starostu kandiduje Hitler a aj Lenin
Zdielať na

Na post starostu kandiduje Hitler a aj Lenin

Zdroj: web obce

YÚNGAR / V peruánskej obci Yúngar zažívajú miestni obyvatelia kuriózne predvolebnú kampaň, teda aspoň z európskeho uhla pohľadu. Na úrad tamojšieho starostu vo voľbách, ktoré sa uskutočnia 7. októbra, proti sebe totiž kandidujú mužovi menom Hitler a Lenin. Informoval o tom server peruánskej rozhlasové a televízne stanice RPP.

"Som dobrý Hitler," tvrdí o sebe jeden z kandidátov na starostu Yúngaru, ktorý sa volá Hitler Alba Sánchez. Súboj o hlasy voličov zvedie s mužom menom Lenin Vladimir Rodríguez.

Sánchez priznal, že meno mu otec zrejme vybral podľa nacistického diktátora Adolfa Hitlera, ale nie preto, že by ho nejako obdivoval. "Môj otec mi dal toto meno, pretože znelo exoticky. Činy Hitlera najskôr vôbec nepoznal," povedal Sánchez peruánskemu rozhlasu.

Muž s krstným menom po nacistickom vodcovi verí, že jeho meno v rozhodovaní voličov nebude hrať rolu. Ostatne starostom Yúngaru bol už v rokoch 2011 až 2014.

V krajinách Latinskej Ameriky dávajú rodičia s obľubou svojim deťom mená známych osobností. Napríklad prezidentom Ekvádoru je od vlaňajška Lenin Moreno. Slávny terorista, pôvodom z Venezuely, zvaný Carlos či Šakal, dostal od rodičov meno Ilich Ramírez Sánchez.

Na problémy s menom v školských rokoch spomína nerád mexický fotograf Sergio Lenin Ocampo Torres. Obdiv k ruskému revolucionári hral rolu pri výbere mena aj v prípade brazílskeho hudobníka Osvalda Lenina Makkédy Pimentela, známeho ako Lenin.

V múzeu voskových figurín museli zrušiť figurínu Adolfa Hitlera, lebo si s ňou ľudia robili svojky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy