Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Útok na aute priamo na námestí. Po náraze zomrelo 9 ľudí
Zdielať na

Útok na aute priamo na námestí. Po náraze zomrelo 9 ľudí

Zdroj: twitter

CHENG / JANG - Muž sadol do svojho športového a v centre mesta vrazil do davu ľudí. Po nehode skončilo viac ako 40 ľudí zranených a deväť ľudí prišlo o život.

Incident sa stal v centre čínskej provincie Chuan-nan na námestí v meste Cheng-jang. Päťdesiatštyriročný muž sadol do svojho športového SUV a vrazil do davu ľudí. Po útoku zraneniam podľahlo deväť ľudí a viac ako 40 sa ich vážne zranilo. 

K nehode došlo v stredu večer, polícia prípad a okolnosti momentálne vyšetruje. O čine s teroristickým zameraním zatiaľ neprehovorili. Po útoku policajti muža Jang Can-jün zadržali. V minulosti si niekoľkokrát odpykal trest vo väzení za prepadnutie, podpaľačstvo, či zločiny spojené s drogami. 

https://twitter.com/CarlZha/status/1039904391052984320

Miestna vláda ale útok označila za zámerný a zlomyselný, podľa nich bol spáchaný s úmyselným zranením. Na záberoch je vidieť, ako ľudia utekajú z námestia a niektorí sa pokúšajú pomôcť zraneným. Podľa BBC s odvolaním na miestne médiá sa niektoré zranenia javili ako bodné rany. 

Zamestnanci leteckej spoločnosti Ryanair štrajkovali 24 hodín, takmer dvesto letov bolo zrušených. Pozrite si reportáž, prečo: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy