Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nemocnicu v Hnúšti zachvátili plamene. Horel podkrovný byt
Zdielať na

Nemocnicu v Hnúšti zachvátili plamene. Horel podkrovný byt

HNÚŠŤA / Nemocnicu s poliklinikou v skorých ranných hodinách zachvátili plamene. Požiar vznikol v podkrovnom byte, pričom sa rozšíril len do stropných priestorov. Podľa informácii TV JOJ museli presúvať niekoľko pacientov, ktorí sa nachádzali na oddelení na poschodí pod bytmi.

Nemocnica s poliklinikou má vo svojom podkroví niekoľko bytov, a práve jeden z nich okolo 4:00 hodiny ráno začal horieť. Ako sa pre TV JOJ vyjadril riadiaci dôstojník Marián Brádňan, riadiaci dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Rimavskej Sobote, "niekoľko pacientov z oddelenia pre dlhodobo chorých museli presúvať." Oddelenie sa totiž nachádza na poschodí pod horiacim podkrovným bytom. 

Izbu v podkroví obýva podľa informácií z prostredia nemocnice údržbár. Podľa jeho vyjadrení oheň spôsobil zrejme skrat na mobilnej klimatizácii, ktorú ale v čase vypuknutia požiaru nemal spustenú. 

Na miesto dorazilo až 21 hasičov z rôznych miest. Ako prví boli na mieste hasiči z Hnúšte, postupne sem prichádzali ďalší posádky z Rimavskej Soboty, Revúcej, Lučenca, či z Poltára. Plamene sa rozšírili do stropných priestorov, kde sa ich podarilo hasičom aj podchytiť. . 

 Pri požiari sa nikto nezranil, záchranári však ošetrili zdravotnú sestru, ktorá sa nadýchala splodín a bola v šoku. Hasiči bojovali s požiarom až do rána, pričom zabezpečovali aj areál. Škody zatiaľ spoločnosť nevyčíslila. Pri zásahu použili 10 kusov techniky. Príčina požiaru ako aj okolnosti sa vyšetrujú. 

Pozrite si reportáž o žene, ktorá bodla svojho muža pri hádke. Zomrel. Jej trest sa ale môže odložiť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy