Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lietadlo muselo nečakane pristáť. Pilot objednal cestujúcim pizzu
Zdielať na

Lietadlo muselo nečakane pristáť. Pilot objednal cestujúcim pizzu

TEXAS / Pre zlé počasie bolo lietadlo spoločnosti American Airlines odklonené zo svojej trasy a nečakane pristálo na regionálnom letisku vo Wichita Falls v Texase. Aby poskytol svojim cestujúcim aspoň malé odškodné, kapitán stroja im objednal 40 krabíc s pizzami a po pristátí ich sám rozdal. Vyslúžil si tak prezývku najlepší pilot na svete.

Lietadlo odštartoval podľa plánu z Los Angeles a mierilo na medzinárodné letisko Fort Worth v Dallase, napísal server CNN. Silná búrka si ale vyžiadala zmenu trasy. Pohotový kapitán Jeff Raines sa preto snažil nepríjemnú situáciu zmierniť, a tak pasažierom zaistil občerstvenie.

"Vďaka za komplimenty, aj keď to bola tímová práca," zverejnil v správe na sociálnych sieťach Raines s tým, že ostatní kolegovia poskytli 159 uviaznutým pasažierom ďalšie jedlo a pitie. "Myslím, že som doteraz nič také nevidel," komentoval jeden zo zamestnancov tamojšieho letiska.

Odklonený let bol nakoniec úplne zrušený. Ľudia tak museli čakať na odlet cez noc do piatkového rána. Miestna pizzeria oznámila, že Rainesova objednávka je v ich podniku doteraz tá najväčšia.

https://twitter.com/J_reigns2/status/1037950848217767937

Súvisiace články

Najčítanejšie správy