Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Sex pre nemecké deti
Zdielať na
Zahraničie

Sex pre nemecké deti

Zdroj: joj.sk

Pre nemecké deti vyšla inštruktážna knižka o tom, ako sa rodia ľudia. Na obrázkoch je znázornené všetko od počatia až po pôrod. Nechýba tam dokonca ani presne znázornený pohlavný styk. <b>Pozrite si obrázky z knihy</b>

Už aj malé deti, ktoré vedia čítať a ovládajú nemčinu sa môžu dozvedieť všetko o rozmnožovaní ľudí. Práve im je totiž určená knižka, v ktorej nájdu prijateľnou formou opísaný celý proces – od počatia po narodenie. Zaujímavosťou sú kresby, ktoré úplne presne znázorňujú aj pohlavný styk.

Cieľom tejto publikácie je vraj pohnúť vpred sexuálnu výchovu. Pritom samotné Nemecko je krajinou so silným vplyvom náboženstva a obe najväčšie kresťanské cirkvi – evanjelici a. v. a katolíci – majú v krajine významné spoločenské postavenie. Cirkvi tam majú vplyv určite aj na politiku, či priamo politikov. Dôkazom je napríklad pretrvávajúci zákaz nedeľnej práce aj v oblastiach, v ktorých sa u nás už bežne pracuje. Ich vplyv na spoločnosť sa prejavil napríklad vlani pri ďalšej vlne odporu voči scientologickej cirkvi v súvislosti s účinkovaním hollywoodskeho herca Toma Cruisa v novom filme o atentáte na Hitlera.

Podobná situácia je aj v iných nemecky hovoriacich krajinách. Napriek tomu bolo možné, aby v nemčine vyšla inštruktážna knižka sexuálnej výchovy, ktorá úplne otvorene – hoci deťom zrozumiteľným a prijateľným jazykom – hovorí o počatí, tehotenstve a pôrode. O tom, že publikácia je venovaná už malým deťom svedčí aj fakt, že textu je v nej venovaný okrajový priestor. Z hľadiska rozsahu dominujú kreslené obrázky, ktoré verne zobrazujú jednotlivé fázy vzťahu muža a ženy v manželskom zväzku.

joj.sk

„Príbeh“ deťom vysvetľuje, ako prišli na svet. Hovorí o vzájomnej láske ich rodičov, sexuálnej príťažlivosti, počatí ako výsledku pohlavného styku. Nechýba znázornenie tehotenstva ženy, ba dokonca ani samotného pôrodu. To všetko v podobe, ktorá neskrýva nič z reality a plne nahrádza prípadné fotografie. Našinca nepochybne šokuje najmä otvorenosť, s ktorou je na jednom obrázku znázornený pohlavný styk. Doslova platí, že na ňom nechýba vôbec nič a deti môžu úplne presne vidieť, ako pohlavný styk muža a ženy vyzerá.

Podobne explicitne je na dvoch iných obrázkoch znázornený pôrod. Deti môžu opäť celkom presne vidieť, ako a z ktorej časti matkinho tela prichádzajú na svet. Diskusia o sexuálnej výchove a výchove k plánovanému rodičovstvu sa u nás pravidelne premieta na dogmatický súboj katolíckej cirkvi, ktorá odmieta akékoľvek formy takéhoto vzdelávania detí a mládeže. Naposledy cirkev takto zaútočia na ministerstvo zdravotníctva, ktoré predložilo legislatívny návrh, ktorým by sa sexuálna výchova stala súčasťou školského vzdelávania.

joj.sk

Zástancovia tohto návrhu pritom argumentujú, že fakty zo sveta dokazujú, že sexuálna výchova nemá negatívny vplyv na morálny vývoj detí. Dokonca sa ukazuje, že je to veľmi efektívna prevencia proti nechcenému počatiu, ktoré býva najčastejším dôvodom umelých potratov. Napokon vždy je lepšie, ak sa so sexom zoznámia deti takto, ako keď ho majú nachádzať na porno stránkach, alebo sami nezodpovedne experimentovať.

Zdielať na

Najčítanejšie správy