Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nepokoje v Nemecku. Počas protestu krajnej pravice utrpelo zranenia viacero ľudí
Zdielať na

Nepokoje v Nemecku. Počas protestu krajnej pravice utrpelo zranenia viacero ľudí

BERLÍN / Protesty krajnej pravice v nemeckom meste Chemnitz vyústili do stretov s ľavicovými odporcami. Zasahovať musela miestna polícia, ktorá vzniknutú situáciu, podľa vlastných slov, len ťažko dostávala pod kontrolu.

Najmenej 18 protestujúcich a dvaja policajti utrpeli zranenia počas protestu krajnej pravice v nemeckom meste Chemnitz. Zhromaždenie sa konalo v pondelok v noci a neonacisti sa počas neho dostali do stretu s ich ľavicovými odporcami, pričom po sebe hádzali fľaše a petardy.

​Nemecká tlačová agentúra informovala, že miestna polícia uznala, že na demonštráciu zmobilizovala málo policajtov. Počas protestu sa demonštranti pokúšali dostať cez rad dohliadajúcich policajtov, predvádzajú nacistické pozdravy či pokrikujú "tu pochoduje národný odpor".

Protest podporovateľov krajnej pravice vyvolala nedeľňajšia smrť 35-ročného Nemca, ktorý zomrel po násilnom spore s ďalšími mužmi. Dvaja muži z konfliktu vyviazli so zraneniami. V súvislosti s incidentom zatkli 22-ročného Sýrčana a 21-ročného Iračana, ktorí sú podozriví z vraždy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy