Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Deti naklonené homosexualite neodcudzujte, pochopte to. Vyzval pápež František
Zdielať na

Deti naklonené homosexualite neodcudzujte, pochopte to. Vyzval pápež František

DUBLIN / K deťom, ktoré prejavujú homosexuálne tendencie, by sa malo pristupovať s pochopením a nie ich odsudzovať či ignorovať - povedal pápež František po ukončení návštevy Írska. Povedal to na palube lietadla cestou späť do Vatikánu.

"Nikdy nepoviem, že mlčanie je riešenie. Ignorovanie syna či dcéry s homosexuálnou tendenciou je nedostatkom otcovstva či materstva. Si môj syn alebo dcéra taký aký si, ja som tvoj otec, tvoja matka, porozprávajme sa,"  vyhlásil pápež.

Pápež František vyzval veriacich, aby neodsudzovali svoje homosexuálne deti. "Vravím: v prvom rade sa modlite, neodsudzujte, rozprávajte sa, snažte sa pochopiť, dajte deťom priestor, nech sa vyjadria," vyzval pápež. Hlava katolíckej cirkvi takto reagovala na otázku, čo má robiť veriaci, ak sa jeho dieťa prejaví ako homosexuál. "Ak to otec či matka nezvládajú, nech požiadajú o pomoc, stále ale treba viesť dialóg. Syn či dcéra majú právo zostať v rodine, nevyhadzujte ich. Je to vážna výzva, je to súčasťou otcovstva a materstva," zdôraznil. 

Pápežová návšteva Írska sa celá niesla vo vážnych tónoch. František riešil sťažnosti na dlhodobé zneužívanie detí kňazmi, nález kostier stoviek malých detí v katolíckej ubytovni pre osamotené matky a vítali ho nielen nadšení veriaci, ale aj Íri protestujúci proti jeho návšteve.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy