Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nešťastná kolízia automobilov. Náraz odhodil vozidlo do záhrady, kde skončilo na streche
Zdielať na

Nešťastná kolízia automobilov. Náraz odhodil vozidlo do záhrady, kde skončilo na streche

Archívna reportáž

ČADCA / Nešťastná nehoda sa stala v okrese Čadca, pri ktorej sa mladík v aute VW Golf zachytil pri predchádzaní vozidlo Mitsubishi. Ako dôsledok kolízie skončil automobil na pozemku rodinného domu, prevrátený na strechu.

Pán Vojtúš sedel v obývačke a pokojne pozeral televíziu, keď ho zrazu vyľakala veľká rana. Okamžite sa zdvihol, aby zistil, čo sa vlastne stalo. V ten moment vôbec nepomyslel na to, že by mohlo byť v ich záhrade auto. "Manželka bola v druhej izbe, ja som sa išiel za ňou pozrieť, či náhodou nespadla  z postele. Pozrel som sa cez okno a zbadal som auto," povedal majiteľ záhrady. 

Keď uvidel havarované auto, hneď vybehol von, aby spolu so susedom pomohli mladým ľuďom, ktorí sa v ňom viezli. "Jeden sedel v aute a nemohol sa hýbať. Žena bola padnutá vedľa a tam ležala, tak sme ju ratovali," dodal pán Vojtušín. 

"Pri príjazde na miesto zásahu sa na mieste nehody nachádzali dve osoby mimo vozidla. Jedna bola zakliesnená vo vozidle. Príslušníci okamžite poskytli prvú pomoc zraneným mimo vozidla a zároveň sa začalo s vyslobodzovacími prácami," povedal Miroslav Jacek, veliteľ zásahu hasičov. "Nehoda si vyžiadala tri zranené osoby, ktoré utrpeli najmä poranenia hlavy a hrudníka. Po ošetrení boli prevezené do nemocnice V Čadci a do Žiliny," dodala Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS.

Podľa polície, to že na rovnom úseku terénne auto vyletelo z cesty, má na svedomí vodič iného auta, ktoré išlo tesne za ním. "Počas predchádzania strhol vodič automobilu Golf vedenie vozidla v pravo do zadného kolesa vozidla Mitsubishi, pričom vozidlo ostalo nestabilné," informovala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Po riskantnom manévri vodiča osobného auta terénne auto prerazilo ploty pri dvoch domoch a nakoniec sa prevrátilo na strechu. Okrem dopravných policajtov prišli na miesto nehody aj kriminalisti. Svoju prácu tu mal aj služobný pes, vycvičený na vyhľadávanie drog.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy