Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Alkohol v kombinácii s volantom poslali spolujazdca vodiča rovno do nemocnice. Jeho zranenia sú vážne
Zdielať na

Alkohol v kombinácii s volantom poslali spolujazdca vodiča rovno do nemocnice. Jeho zranenia sú vážne

ŽIAR NAD HRONOM / Vážna dopravná nehoda, pod ktorú sa podpísal alkohol, sa stala krátko pred polnocu pri Jánovej Lehote neďaleko Žiaru nad Hronom. 35 ročný vodič pod vplyvom alkoholu nabúral do nákladného auta, odstaveného pri ceste. Ťažko zraneného spolujazdca z osobného auta museli vyslobodzovať hasiči.

Bolo krátko pred polnocou, dvaja kamaráti sa podľa svedkov išli len povoziť na aute. Jazda Jánovou Lehotou ale skončila nehodou. Nabúrali do nákladného auta. To stálo pri ceste pred rodinným domom. Prečo si ho 35 ročný vodič auta nevšimol ešte v tejto chvíli jasné nie je. "35- ročný vodič osobného motorového vozidla Alfa Romeo v obci Jánova lehota narazil pravou časťou do odstaveného nákladného motorového vozidla, pri nehode sa ťažko zranil spolujazdec," potvrdila Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

​Vodič však na mieste nezastavil, prešiel ešte niekoľko metrov k neďalekej krčme. Až odtiaľ volal pomoc pre svojho kamaráta. Ten sa pri prudkom náraze ťažko zranil. Navyše ho nevedeli vytiahnuť von zo zdemolovaného auta. "Pomocou hydraulického náradia sme ho vyslobodili a odovzdali záchranárom," potvrdil Dušan Želiar, HaZZ v Žiari nad Hronom. Aj podľa polície je stav 37-ročného spolujazdca po dopravnej nehode veľmi vážny. Hospitalizovali ho v banskobystrickej nemocnici. "Posádka ošetrila jedného pacienta, ktorý utrpel úraz hlavy, vo vážnom stave ho previezla do banskobystrickej nemocnice," tvrdí Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS.

​Či išlo o nepozornosť alebo rýchlu jazdu to už polícia vyšetruje, no isté je, že hlavnú úlohu pri nehode zohral alkohol. 35 ročný vodič si aj napriek tomu, že nebol triezvy sadol za volant a rozhodol sa odviezť aj svojho kamaráta. "Vodičovi pri dychovej skúške namerali 0,65 ml alkoholu čo je v prepočte 1,35 promile," potvrdila Faltániová. Spôsobil nehodu, ktorá navyše skončila s ťažkými zraneniami 37 ročného spolujazdca. Polícia už preto nezodpovedného vodiča obvinila. "Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania, vodičovi už bolo vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," doplnila Faltániová.

Alkohol sa podpísal aj pod túto dopravnú nehodu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy