Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladík na hernom turnaji zastrelil dvoch ľudí aj seba. Polícia zverejnila jeho totožnosť
Zdielať na

Mladík na hernom turnaji zastrelil dvoch ľudí aj seba. Polícia zverejnila jeho totožnosť

JACKSONVILLE / Strelecký útok v centre mesta na Floride. Vyžiadal si jedenásť zranených a troch mŕtvych, medzi ktorými bol aj útočník. O útoku informovalo BBC. Prišlo k nemu počas turnaja v hraní videohry amerického futbalu.

V centre mesta Jacksonville sa stal stal útok. Neznámy páchateľ začal s viacnásobnou streľbou. Úrady hlásia troch mŕtvych a jedenásť zranených. K útoku malo dôjsť v obchodnom dome počas turnaja v hraní videohier. Podľa informácii, ktoré úrady zverejnili, išlo o prevádzku reštaurácie. Hráči tam hrali na konzolách americký futbal. O útoku informovalo BBC.

https://twitter.com/WJXTvic/status/1033875920220815360

Medzi obeťami, ktoré prišli o život, bol aj samotný útočník. Ten sa mal herného turnaja spočiatku zúčastniť tiež, no prehral, a to mal byť dôvod jeho hnevu. Najskôr zastrelil dve obete, ktorých totožnosť známa ešte nie je,  a potom aj seba. Polícia už zverejnila totožnosť strelca, ide o 24- ročného Davida Katz z Baltimoru. Strieľal sám, komplica nemal. 

Polícia po útoku varovala verejnosť:"Vyhnite sa miestu incidentu. Okolie môže byť stále nebezpečné."  Taktiež vyzvali ľudí, ktorí sa nachádzali ešte v obchodnom dome, aby zavolali na 911 a nahlásili, kde presne v budove sú.  Polícia  v tom čase okolie uzavrela a na mieste zasahovalo niekoľko záchranárov a policajných hliadok.

Na Twitteri sa okamžite objavilo video z turnaja, kde počuť niekoľko výstrelov a krik:
https://twitter.com/AGGancarski/status/1033783477328654336

Jeden z hráčov Drini Gjoka (19) o útoku aj napísal: "Je to najhorší deň môjho života. Som šťastný, že  guľka zasiahla tesne len môj palce.  Život môže byť tak krátky v jednej sekunde."

Na ďalšom zverejnenom videu je vidieť, ako strelec mieri laserom na chlapca.

https://twitter.com/CTWatchInc/status/1033794108450516992

Do miestnej nemocnice Memorial boli podľa jej hovorcu Petra Moberga, prevezení zranení. Všetci sú v stabilizovanom stave.



Nedávno sa taktiež strieľalo v nákupnom centre. Pozrite si reportáž:




Súvisiace články

Najčítanejšie správy