Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V nemocnici sa nechceli postarať o podvyživené dieťa. Policajtka ho nakojila
Zdielať na

V nemocnici sa nechceli postarať o podvyživené dieťa. Policajtka ho nakojila

Archívna reportáž

BUENOS AIRES / Hrdinkou cez noc. Policajtka Celeste Ayala bola počas výkonu služby v nemocnici Sor Maria Ludovica v Argentíne, keď videla, že sa lekári odmietajú postarať o extrémne podvyživené dieťa. Neváhala ani minútu a začala dieťa na chodbe kojiť.

Celeste Ayala mierila do nemocnice vrámci bežnej hliadky. Netušila ani, že sa bude starať o malé dieťa. "Bol to smutný okamih, ktorý mi lámal srdce. Všimla som si, že je dieťa hladné a keď som mu dala prst do úst, okamžite stislo, tak som požiadala doktorov, či ho môžem zobrať na ruky a nakŕmiť ho," povedala miestnym médiám dôstojníčka s tým, že dieťa vraj už niekoľko hodín plakalo od hladu. 

"Nemocničný personál kolegyňu varoval, že vraj je dieťa špinavé," zverila sa kamarát Celeste Marcos Heredia s tým, že jednanie lekárov bolo naozaj zlé. Dojča sa do nemocnice dostalo na príkaz súdu, ktorý nariadil, aby bol matke odobratý. Marcos policajtku vyfotografoval pri dojčení dieťaťa a zverejnil to na sociálnej sieti. 

"Chcem zverejniť informáciu o tvojom prejave lásky k tomu dieťaťu a vzdať ti hold. Zachovala si sa ako matka a nebrala ohľad na to, ako bolo špinavé a či smrdelo. Niečo také sa nevidí každý deň," napísal. 

Správa o ušľachtilo čine policajtky obletela v priebehu pár dní internet a dosiahlo viac ako 152 tisíc videní. 

Pozrite si archívnu reportáž o policajtovi, ktorý na dovolenke v Chorvátsku zachránil život 6-ročnému chlapcovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy