Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V uliciach mesta zaviedli špeciálne pisoáre pre mužov. Verejnosť sa búri
Zdielať na

V uliciach mesta zaviedli špeciálne pisoáre pre mužov. Verejnosť sa búri

Zdroj: Twitter@294R9400N

PARÍŽ / Parížske ulice dostali nový doplnok. Do ulíc zaviedli nové červené pisoáre pre mužov, aby nemuseli močiť na chodník. Nachádzajú sa na najfrekventovanejších a najhonosnejších uliciach. Mnohí sú ale s toaletnou novinkou nespokojní, považujú to za hanbu, nechutnosť a neúctivosť.

Uritrottoirs je názov červených pisoárov, ktoré zaviedli do ulíc Paríža. Chcú totiž zlepšiť čistotu v meste, a aby sa nemočilo na chodník. Nájdete ich pri katedrále Notre Dame, pri nábreží Seiny a na ďalších honosných uliciach. Obyvatelia mesta sa ale sťažujú a považujú to za neúctivý krok zo strany mesta, píše sa na BBC. 

Novinka pobúrila aj kvôli sexistickosti. "Nie je potrebné zaviesť v uliciach niečo takéto, je to neslušné," vyjadrila sa Paola Pellizzari, majiteľka firmy s umením, ktorý je v blízkosti jedného z pisoárov.  "Je to naozaj strašné. Povedali sme si, že to budeme musieť akceptovať. no toto je neakceptovateľné. Môžu sa ľudia takto správať?," povedala jedna z obyvateliek mesta.  

Starosta štvrtého obvodu mesta Ariel Weil sa ale vyjadril, že tieto pisoáre potrebné sú. "Keď nič nepodnikneme, muži budú chodiť len tak močiť na chodník. Ak to ľudí naozaj tak pohoršuje presunieme to na iné ulice, do inej časti," skonštatoval. Pisoáre sú naplnené slamou, ktorá sa neskôr využije ako kompost.  

https://twitter.com/stillcoolright/status/1029466446605246464

Na twitteri sa k tomu začali vyjadrovať aj ostatní ľudia. Uritrottoirs pre mužov je fajn. Ale čo my ženy? Táto sexistická myšlienka nie je pekná," napísala jedna z používateliek. 

Špeciálne záchody boli na Slovensku vytvorené aj pre psov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy