Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zoznamka musí odškodniť klientku tučným balíkom. Nedohodila jej boháča
Zdielať na

Zoznamka musí odškodniť klientku tučným balíkom. Nedohodila jej boháča

Zdroj: unsplash.com

LONDÝN / Odškodné vo výške 13 100 libier, čo je približne 14 600 eur priznal britský súd žene, ktorá si v snahe nájsť si bohatého partnera zaplatila exkluzívne členstvo v elitnej zoznamovacej agentúre. Tá jej ale muža jej snov "nedodala". Súd v stredu konštatoval, že zoznamka klamala, keď tvrdila, že má vo svojej databáze dostatočný počet zámožných mužov. Informoval o tom britský denník The Guardian.

Sudca pri vyhlasovaní verdiktu povedal, že požiadavky rozvedenej Terezy Burki "neboli skromné". Štyridsaťsedemročný žena hľadala "sofistikovaného džentlmena", ideálne zamestnaného vo finančnom sektore. Dôležité bolo, aby viedol život na úrovni a bol ochotný cestovať. Najdôležitejšie pre ňu bolo, aby chcel deti. Burki zaplatila agentúre Seventy Thirty za jej služby 12 600 libier.

Podľa sudcu ju ale zoznamka uviedla do omylu, keď uisťovala, že má v zásobe mnoho potenciálnych kandidátov. Tých bolo asi len 100, čo podľa sudcu rozhodne nie je veľa - zvlášť keď sa vezme do úvahy, koľko ich vzhľadom k náročným kritériám Burkiové z výberu vypadlo.

Agentúra sa na súde obhajovala tým, že Burki mala "príliš veľké a nerealistické očakávania". "Sme malá, exkluzívne agentúra, žiadna obyčajná online zoznamka. Nemôžeme mať tisíce členov, pretože jednoducho toľko slobodných a bohatých nie je," povedala jej zakladateľka a šéfka Susie Ambrose.

Aj cestovanie môže byť dobrý dôvod na nájdenie si partnera:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy