Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dvaja muži väznili 11 detí. Podľa polície ich trénovali na strelecký útok v škole
Zdielať na

Dvaja muži väznili 11 detí. Podľa polície ich trénovali na strelecký útok v škole

Zdroj: Reuters

SANTA FE / Cez víkend zatkla polícia dvoch mužov, ktorý v Novom Mexiku väznili 11 detí. Okrem toho našli na pozemku, kde deti držali pozostatky malého chlapca. Najnovšie informácie hovoria o tom, že muži deti pravdepodobne trénovali k streľbe. Podľa vyšetrovateľov sa mali naučiť ako vykonať strelecký útok na školu.

Podľa portálu Sky News deti v streľbe trénoval predovšetkým Siraj Wahhaj, ktorý je jeden z dvoch zatknutých mužov. Televízia CBS News tvrdí, že je synom kontroverzného imáma, ktorého po útoku na Svetové obchodné centrum v New Yorku vypočúvala polícia. 

Miestny šerif Jerry Hogrefe uviedli, že muži, ktorých zadržali považujú za muslimských extrémistov. Okrem dvoch mužov zadržala polícia aj tri ženy, no po výsluchoch ich prepustili. Prokurátor v prípade Wahhaja požadoval, aby nemal možnosť dostať sa na kauciu na slobodu. "Pre deti nájdené na mieste predstavuje veľké nebezpečenstvo rovnako ako pre celú komunitu, a to vzhľadom na prítomnosť zbraní a jeho zámeru použiť ich násilným a nelegálnym spôsobom," uviedol štátny zástupca Timothy Hasson. 

Na synovi chcel vykonať exorcizmus

Okrem 11 špinavých detí našli policajti na mieste aj pozostatky malého chlapca. Zatiaľ nie je jasné, či ide o Wahhajovho syna, ktorý bol vyhlásený za nezvestného. Jeho partnerka nahlásila zmiznutie syna pred rokom. Wahhaja sa v tom čase údajne nechal počuť, že chce na chlapcovi vykonať exorcizmus, pretože bol podľa neho posadnutý diablom. Krátko na to vzal štvorročného syna do parku a odvtedy bol syn nezvestný. Wahhajova partnerka uviedla, že počas pôrodu nastali komplikácia a chlapec nevedel chodiť a bol telesne znevýhodnený. 

Miesto, kde žilo 11 chlapcov popísala polícia ako karavan zahrabaný v zemi, bez fungujúcej elektriny či bez tečúcej vody. "Jediné jedlo, ktoré sme v tom špinavom karavane našli, bolo pár zemiakov a krabice od ryže," povedal šerif.

Pozrite si zábery z miesta, kde muži deti držali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy