Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia našla v jaskyni 28-ročnú ženu. Pred 15 rokmi ju tam uväznil miestny liečiteľ
Zdielať na

Polícia našla v jaskyni 28-ročnú ženu. Pred 15 rokmi ju tam uväznil miestny liečiteľ

Zdroj: Indonesian National Police

BAJUGAN / Mala 13 rokov, keď ju rodičia vzali za vychýreným liečiteľom, aby jej pomohol. Miesto toho sa stratila. Po 15 rokoch ju polícia našla uväznený v jaskyni, kde ju vtedy 73-ročný šaman uväznil a v priebehu rokov pravidelne znásilňoval.

Polícia v sobotu oslobodila 28-ročnú ženu, ktorá bola uväznená 15 rokov v štrbine za veľkou skalou v indonézskej provincii Central Sulawesi. Muži zákona dostali echo, na čo zadržali a vypočúvali 83-ročného liečiteľa Jaga. Mladú ženu potom našli a zachránili, uvádza portál CNN

​Podľa polície, rodina dievča priviezla k mužovi v roku 2003, keď mala ešte len 13 rokov. Jago bol v okolí známi alternatívny liečiteľ, ktorý vraj používal kúzelné liečiteľské metódy. 

Netrvalo však dlho a Jago rodine oznámil, že ich dcéra odišla niekam veľmi ďaleko. Keďže ju rodina nedokázala nájsť, vyhlásili ju za nezvestnú. Podľa policajnej správy muž dievča 15 rokov znásilňoval pod zámienkou mágie a čarodejníctva. Údajne jej ukázal fotku muža menom Amrin, o ktorom tvrdil, že je džin, ktorý sa počas aktu do neho vtelí a tým ju "lieči". 
"Keďže bol páchateľ v dedine uznávaný a rešpektovaný, je tam možnosť, že obetí je viac, ale majú strach vypovedať," uviedol Magdalena Sitorus, komisár Národnej jednotky proti násiliu páchanom na ženách. Mladá žena sa v nemocnici podrobí psychologickému a zdravotnému vyšetreniu. Polícia obvinila Jaga z trestného činu sexuálneho násilia na deťoch. Hrozí mu 15 rokov väzenia. 
 
Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade, ktorý sa stal v Poľsku. Muž držal svoju ženu v pivnici dva roky: 

    Súvisiace články

    Najčítanejšie správy