Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Škrlová mohla byť v detstve týraná a zneužívaná
Zdielať na
Zahraničie

Škrlová mohla byť v detstve týraná a zneužívaná

Zdroj: TV JOJ

Barbora Škrlová mohla byť podľa riaditeľky Fondu ohrozených detí Márie Vodičkovej vystavená v detstvu zlému zaobchádzaniu a týraniu. Povedala to dnes v diskusnom programe televízie Prima.

Barbora Škrlová mohla byť podľa riaditeľky Fondu ohrozených detí Márie Vodičkovej vystavená v detstvu zlému zaobchádzaniu a týraniu. Povedala to dnes v diskusnom programe televízie Prima.

Za celým prípadom podľa nej stoja sektárstvo a finančné záujmy plynúce z predaja záberov týraných a zneužívaných detí. V brnenskom Klokanovi - Fonde ohrozených detí hrala podľa Vodičkovej Barbora rolu Aničky veľmi dobre a nebolo možné poznať, že nejde o trinásťročné týrané dievča.

"Nenechala sa nikým dotýkať, rovnako ako v Nórsku, veľmi rýchlo schudla na 40 kilo a prejavovala sa skutočne tak, ako by sa prejavovalo dieťa," povedala Vodičková. Že bola Škrlová v detstve týraná, napovedá podľa Vodičkovej tiež jej konanie v nórskom detskom krízovom centre.

Podľa miestnej učiteľky sa vraj Škrlová v role trinásťročného Adama zverila, že ju jej blízki "mučili, bili a pálili cigaretami." Nakreslil tiež obrázok, kde bolo sedem očíslovaných detí s krvavými ranami na rukách a nohách. Nad nimi stál muž a vyhrážal sa im. Adam sa mal učiteľke tiež priznať, že ho otec v detstve predal pedofilom a že ho rôzni dospelí sexuálne zneužívali.

Otec Barbory Josef Škrla viedol od 80. rokov turistický oddiel Mravenci, ktorý sa v skutočnosti prejavoval ako podivná sekta. Myšlienkovo skupina naviazala a neskôr sa odštiepila od  Hnutia Grálu.

V skupine Mravenci sa už pred rokmi stretli všetci hlavní aktéri dnešnej takzvanej kuřimskej kauzy. Figuroval tam napríklad brnenský herec Viktor Skála, ktorý minulú jar poslúžil ako otec Aničky - Barbory. Členom skupiny Mravenci mal byť tiež dnes 43 ročný spisovateľ a dramaturg Martin Fahrner, ktorý sa v Nórsku vydával za otca Adama - Barbory.

Jedným z členov Mravenců bol podľa Mladé fronty Dnes i tridsaťdvaročný Michal Říha, ktorý spolu so svojou sestrou odviezol Škrlovú prestrojenú za Adama z krízového detského centra v Osle, kam ju umiestnili psychológovia.

Podľa Vodičkovej by mali byť ľudia viac vnímaví k možnému zneužívaniu dieťaťa v ich okolí. Väčšia pozornosť by sa mala venovať napríklad rodinám, ktoré majú povolenú individuálnu výučbu. Deti, ktoré sú týrané, vraj málo chodia von, skrývajú sa, vyzerajú apaticky a ustrašene.

Najviac ohrozené bývajú podľa Vodičkovej najmenšie deti.  Každý, kto má podozrenie na týranie detí, by to mal oznámiť sociálnym pracovníkom. 

Zdielať na

Najčítanejšie správy